Magazin > Film & Glasba & TV
12 ogledov

Liffe se zmagoslavno poslavlja

Iz filma Vicky, Cristina Barcelona. Žurnal24 main
Liffe gre h koncu, obeta se rekordni obisk. Projekciji zmagovalnih filmov bosta v ponedeljek in torek v Kinodvoru.

Zaključuje se že 19. ljubljanski mednarodni filmski festival, ki je od 12. novembra navduševal ljubitelje velikega platna. Znotraj desetih različnih programskih kategorij je prikazal stodvanajst filmov z vsega sveta. Čeprav je tokrat trajal tri dni manj kot lani, se na obiskanosti predstav to ni poznalo. Razprodanost nekaterih filmov še pred začetkom festivala in polne dvorane tekom Liffa kažejo na to, da bo obiskanost najverjetneje celo presegla lanskih 50.000 gledalcev.

Kot ponavadi so obiskovalci razgrabili in tudi najbolj pohvalili predpremiere. Ta kategorija je vsebovala 16 absolutnih hitov, ki so zaznamovali jesen, tisti, ki so jih zamudili, pa si jih bodo naslednje leto lahko ogledali v rednem programu kinematografov. Ti so Gomora, Elitni vod, Shine a Light, Božična zgodba, Razred, Vicky Cristina Barcelona in drugi.

Zadnji dan Liffa bo žirija na sklepni prireditvi razglasila dobitnike letošnjih nagrad: vodomec, nagrado občinstva zmaj, nagrado za najboljši kratki film, nagrado FIPRESCI in nagrado ITAK filmfesta za najboljši film, posnet s prenosnim telefonom.

Za živahen filmski utrip pa niso poskrbeli le celovečerci in kratki filmi, ki so letos prvič tudi tekmovali, temveč predvsem sproščeni obiskovalci in mnoge spremljevalne prireditve in zabave, ki so poskrbele za prijetno vzdušje. Vsi prisotni zdaj le še čakajo na naslednji november ...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.