Magazin > Film & Glasba & TV
11 ogledov

Ljubezen v času vojne

Peter Musevski, ki v Piran – Piranu igra partizanskega komandanta, film opisuje Žurnal24 main
Piran – Pirano. Včeraj prva klapa, oktobra naslednje leto pa premiera.

“Mislim, da smo začeli po načrtih, da je fajn atmosfera in da držimo pravi tempo. Igralci so super, vzdušje v ekipi pa takšno, kot je treba. Decembra film snemamo v studiu, in sicer v treh različnih obdobjih, medtem ko ga bomo aprila snemali v Piranu in njegovi okolici,” je ob prvi klapi Piran – Pirana, ki je padla včeraj v studiu Viba, o filmu povedal režiser in scenarist filma Goran Vojnović.

Polno čustev in zapletov

“Piran – Pirano se mi po scenariju zdi splošen film, ki govori o ljubezni, ne glede na barvo, ideološka prepričanja in družbene sloje,” je zgodbo o usodi treh ljudi, ki jih je vsakega po svoje zaznamovala druga svetovna vojna, opisal Peter Musevski, ki v filmu igra partizanskega komandanta, medtem ko Nina Ivanišin, ki je upodobila partizanko Anico, v nastajajočem filmu vidi polno emocij, zapletov in razpletov.

Ti bodo po besedah producenta filma Francija Zajca iz Arsmedie zanimivi predvsem za starejšo publiko in mladino, ki jo zanimajo zgodovina in zamolčane stvari. “Premiera filma bo septembra naslednje leto, ko bo predvajan na Tartinijevem trgu, oktobra pa gre v redno distribucijo,” je povedal Zajc in napovedal, da bodo naslednji Vojnovićev celovečerec Čefurji raus! začeli snemati leta 2012, premiera pa bo sledila jeseni leta 2013.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.