Magazin > Film & Glasba & TV
4 ogledov

Ljubitelji vina in filma v Ljutomer!

Festival se bo začel s filmom Vitomirja Kaučiča Korpus Krispi. Žurnal24 main
Danes se v Ljutomeru začenja peti Grossmanov festival, ki ga bodo spremljali tudi koncerti slovenskih in tujih glasbenikov.

Odprla ga bosta premiera slovenskega celovečernega filma Korpus Krispi v režiji Vitomirja Kaučiča in  razstava Filmski letak srbskega režiserja Slobodana Šijana. Na festivalu bo mogoče videti 29 celovečercev, 33 kratkih filmov in 11 dokumentarcev. V tekmovalnem programu bodo v treh tekmovalnih sekcijah podelili hudega mačka za najboljši celovečerni film, Slakovega hudega mačka za najboljši kratki film in hrupnega mačka za najboljši glasbeni dokumentarec.

Poleg že omenjenega Slobodana Šijana bodo svoja dela predstavili še Ruggero Deodato iz Italije in nemški režiser Jörg Buttgereit. Slednja bosta predstavljena tudi prek retrospektive njunih filmov.

Ne bo manjkalo groze

V sklopu festivala bodo organizirali tudi delavnico groze, v okviru katere bodo posneli kratki film. Za najpogumnejše bo na voljo še posebna projekcija grozljivih filmov, imenovana Torture Garden, posebnost festivala pa bo Zombi parada ob zaključku festivala. Festival bodo spremljali koncerti slovenskih in tujih glasbenikov.Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.