Magazin > Film & Glasba & TV
36 ogledov

Ljubljana v Portorožu

Festival bosta 1. oktobra uradno odprla celovečerec Slovenka (na fotografiji) in Žurnal24 main
Prazne dvorane Festivala slovenskega filma v Portorožu bodo letos poskušali napolniti s šolarji in ljubljansko publiko.

12. Festival slovenskega filma (FSF), ki bo na Obalo med 1. in 3. oktobrom pripeljal 23 celovečernih, 17 srednjemetražnih in 34 kratkih filmov, letos pod vodstvom direktorice Nataše Bučar v Avditorij Portorož, kjer bodo potekale projekcije, hoče privabiti tudi čim več gledalcev.

 

Celovečerna bera na FS

Celovečerni filmi v tekmovalnem sporedu: 9:06 (režija Igor Šterk), Distorzija (Miha Hočevar), Igra s pari (Miran Zupanič), Osebna prtljaga (Janez Lapajne), Slovenka (Damjan Kozole), Alma M. Karlin: Samotno potovanje (Marta Frelih), Damjanova soba (Jasna Krajinovič) ter Ko je nebo previsoko in zemlja pretrda (Rudi Uran).

Celovečerni filmi v preglednem sporedu: Besa (Srđan Karanović), Angela Vode: Skriti spomin (Maja Weiss), Vaja zbora (Vinko Möderndorfer), Vampir z Gorjancev (Vinci Vogue Anžlovar), Babice revolucije (Petra Seliškar), Gola resnica (Vojko Anzeljc).

Vstopnice za projekcije v Glavni dvorani Avditorija Portorož stanejo štiri evre, za slovesno odprtje in zaprtje festivala šest evrov, za projekcije v Zeleni dvorani pa so brezplačne.

Avtobus in šole
Za obiskovalce iz osrednje Slovenije bo tako v času festivala med Ljubljano in Portorožem vsak dan vozil festivalski avtobus, vstopnice za filmske projekcije pa bo mogoče kupiti tudi na blagajni Cankarjevega doma.

In kako bodo na FSF pritegnili domačo, portoroško publiko? "Pripravili smo ponudbe za šole in jih poslali vsem srednjim in osnovnim šolam v Piranu in Portorožu. Precej oglaševanja na plakatih in billboardih je usmerjenega na portoroško občinstvo, s hoteli smo dogovorjeni, da bodo delali promocijo za hotelske goste, ki jih je kar veliko, nekaj pa bo za nas naredil tudi Avditorij Portorož prek svojih promocijskih kanalov," pojasnjuje Nataša Bučar.

Malo, a ne premalo
Proračun festivala, ki znaša 104 tisoč evrov, je enak lanskemu, kar je, kot pravi Bučarjeva, malo, vendar se ji zdi, da je v letu recesije o takšnem znesku malo neokusno govoriti, da ga je premalo.

"Upam, da nam ga bo v prihodnje uspelo povečati in mogoče, kar je celo pomembneje, zmanjšati stroške." To bi po njenem mnenju storili že tako, da bi festival prestavili iz Portoroža. Ta je drag predvsem zaradi hotelskih namestitev slovenskih gostov, ki tja pridejo iz osrednje Slovenije, kar pomeni, da bi stroške zmanjšali že s tem, da bi ga prestavili v Ljubljano.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.