Magazin > Film & Glasba & TV
16 ogledov

Ljutomer kliče pošasti

Scena 01.07.13, franco Nero, foto: EPA EPA
Grossmann. Festival fantastičnega filma in vina z brezplačnimi projekcijami in kampiranjem ter svetovno vojno Z po slovensko.

Sredi julija v Ljutomer znova prihajajo zombiji in vse druge pritikline, ki festival fantastičnega filma in vina Grossmann delajo enega od najzanimivejših domačih festivalov, o katerem se glas širi tudi čez naše meje.

"Tisti, ki so že bili pri nas, se zelo radi vračajo, ker je ta festival zanje posebno doživetje. Tudi tisti, ki so obiskali nešteto festivalov po svetu, radi povejo, da smo posebni," o gostih, ki jih presenečajo s festivalom, pravi Borut Horvat iz festivalske ekipe, ki bo letos med drugim gostilna dve filmski legendi. Prva bo Enzo G. Castellari, italijanski režiser, znan po originalnih The Inglorious Bastards iz leta 1978, ki so navdihnili Quentina Tarantina, drugi pa Franco Nero, ki je igral izvirnega Djanga in se nato pojavil tudi v Tarantinovi različici.

Sami hudi mački

Gosti pa ne bodo edini razlog za obisk festivala, saj bo ta med 15. in 20. julijem na petih različnih lokacijah ponudil več kot 80 dogodkov, med njimi degustacijo vin, razstave, koncerte, predstave, delavnice ter brezplačne projekcije celovečernih in kratkih filmov, ki se bodo potegovali za nagrade v različnih kategorijah. Glavna, Hudi maček, bo po besedah direktorja festivala Tomaža Horvata predstavila najboljšo bero aktualnih žanrskih filmov iz Evrope, manjkalo pa ne bo niti glasbenih dokumentarcev in zombijevskih animacij.

Festival bo odprl novi film Neila Jordana Byzantium, na ogled pa bo tudi slovenski celovečerni film, komični triler Kolega, da bo mera polna, pa ne bo šlo niti brez maratona sedmih filmov iz krvi, akcije, smeha in čudaštev Torture Garden ter znamenitega Zombie Walka iz pošasti, ki se bodo po ulicah Ljutomera sprehodile zadnji dan festivala ob 17. uri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.