Magazin > Film & Glasba & TV
18 ogledov

Ločitev - detektivka brez detektivov

Ločitev Kinodvor
Na filmsko platno Kinodvora prihaja oskarjev nagrajenec za najboljši tujejezični film Ločitev (Jodaeiye Nader az Simin). Premierno si ga lahko ogledate nocoj ob 20.45.

Simin (Leila Hatami), ki bi rada zapustila Iran in tako omogočila hčerki boljše življenje, zaprosi za ločitev, saj njen mož Nader (Peyman Moadi) noče zapustiti svojega bolnega očeta. Sodišče ne ugodi njeni prošnji, zato se Simin vrne v hišo svojih staršev, hčerka Termeh (Sarina Farhadi) pa se odloči ostati ob očetu. Ko Nader najame mlado pobožno žensko, da bi mu pomagala skrbeti za očeta, ne sluti, da mu ta nekaj prikriva …

Letošnji oskarjev nagrajenec za najboljši tujejezični film je kompleksna drama, ki se ob postavljanju pomembnih moralnih vprašanj odreka vsakršni sodbi, ter whodunit detektivka, v kateri boste težje kot krivca našli nedolžne. Ločitev so kritiki v hipu in skoraj soglasno označili za mojstrovino in jo uvrstili na številne lestvice najboljših filmov leta 2011.

Cena redne vstopnice je 4,95 evra, za vstopnico s popustom za starejše od 60 let, mlajše od 14 let, dijake in študente pa boste odšteli 4,25 evra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.