Magazin > Film & Glasba & TV
27 ogledov

Lollobrigida na celjskem FACK-u

Lollobrigida Dallas
Skupina Lollobrigida bo 24. junija nastopila na tretjem festivalu alternativne celjske kulture FACK 2011, mesec kasneje, 16. julija, pa še na reškem festivalu Hartera.

Hrvaško-slovenska disco-punk skupina Lollobrigida bo v petek, 24. junija, nastopila na festivalu FACK 2011, ki bo potekal na Starem gradu v Celju, nadalje pa bomo 16. julija lahko uživali v njihovih zvokih še na tridnevnem festivalu Hartera na Reki.

Celjski festival FACK se ponaša z impresivnim naborom glasbenih skupin iz širokega spektra alternativne glasbe, poleg Lollobrigide in žanrsko raznovrstnega izbora petih domačih izvajalcev pa bodo na letošnjem festivalu nastopili še beograjska reggae zasedba S.A.R.S. in kalifornijski punkrockerji Death by Stereo.

Glasbena naveza Lollobrigida je zrasla iz dueta, katerega idejni vodja je zvezda na hrvaški medijski sceni Ida Prester, zasedba pa je nastala leta 2005 z debitantskim albumom Cartoon Explosion in dvema uspešnicama Party in Bubblegum Boy. Tri leta zatem je izšel njihov drugi album Lollobrigida Inc., po katerem je Ida zbrala skupino, ki jo sestavljajo prekaljeni mački slovenske in hrvaške glasbene scene.

Med najbolj vidnimi uspehi skupine je nagrada MTV za najboljši regional act oziroma Best Adria Act 2009, ki so jo prejeli v Berlinu in za katero so se potegovali v konkurenci s skupinami Elvis Jackson, Dubioza Kolektiv, Darkwood Dub in Superhiks, lani pa so nastopili na glavnem odru Exita 2010 pred več deset tisoč ljudmi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.