Magazin > Film & Glasba & TV
11 ogledov

Lomljeno »Upbeatsanje« v K4

Duo The Upbeats sta že zajadrala med živine svetovne dnb scene.
1/50
Žurnal24 main
Digital Dungeon je v soboto, 26. spet odmeval v klubu K4, tokrat v novozelandski in francoski opravi. Illegalci so ponovno gostili The Upbeats z Nove Zelandije in Kantyze iz Francije.
The Upbeats sta pri nas bas nazadnje lomila decembra 2004, ko sta nad dokaj praznim velikim plesiščem K4 bdela oba člana. Istega leta sta se pravzaprav šele uveljavljala v svetu bobna in basa ter prisotne na slovenskih tleh popolnoma navdušila s svojim inovativnim zvokom, ki ga gojita na rodnih tleh. S prvencem The Upbeats in odmevnimi komadi kot sta Lick a Demon in Lost Once, oba izdana pod okriljem Virus Recordings, sta hitro fascinirala tudi ostale entuziaste in se usidrala med »velike živine« te glasbene zvrsti. 8 let produciranja se jima dobro obrestuje, saj vrtita povsod po svetu, trenutno sta v Evropi. Pri nas se je na neusmiljeno temačno, pa vseeno energično veselico, na kateri je duo predstavljal le eden, prišlo vrtet zelo veliko ljudi.

Seveda ne gre pozabiti na Kantyze, ki je na svoj račun prišel kasneje ter neutrudno držal tempo prodornega zvoka. Duo, ki je bil pred dvema letoma še trio že pušča sledi na poteh DNBja, podporo pa jim dajejo Temper D, The Upbeats, State of Mind, skratka globalna smetana temačnega porekla, njuna produkcija pa izhaja pri domači založbi m-Atome ter pri Obscene, Industry, FokuzEvil Beats in LAB.

Temnica je zopet več kot uspešno gostovala, nad čimer se zadnje čase nihče več ne čudi, saj se je drum'n'bass nepričakovano razpasel in marsikomu resnično zlezel pod kožo.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.