Magazin > Film & Glasba & TV
36 ogledov

"London je bil usoden"

The Horrors Arhiv skupine
Na festivalu Terraneo smo ujeli Farisa Badwana, pevca ene od najpomembnejših skupin mlajše generacije.

Na Hrvaškem ste prvič. Kakšni so vaši vtisi?
Je zelo vroče in vsi so z nami nadvse prijazni.

Kaj pa vam je ljubše – festivalski ali klubski nastopi?
Oboje ima svoje prednosti. V klubu, ki je poln naših oboževalcev, se počutimo odlično. Festivalsko občinstvo pa je specifično. Nikoli ne veš, kaj točno pričakovati, saj so ljudje tam tudi zaradi drugih skupin. Pomembno je, da igramo na vseh festivalih, na katere nas povabijo. Tam dosežemo ljudi, ki nas še nikoli niso slišali in sploh niso ljubitelji takšne glasbe, kot jo igramo. Super je, če se v neki novi državi, kjer nastopaš prvič, najprej predstaviš na festivalu in si s tem odpreš vrata v različne klube.

Kje imate največ oboževalcev?
V Mehiki, in povem vam, da so zelo strastni.

Kako se kaže ta njihova strast?
Dam vam primer. Japonski oboževalci, ki jih imamo veliko, so rezervirani, hladni, preveč vljudni in radi dajejo darila v znak podpore. Med izvajanjem pesmi pojejo z nami, ko pa nastopi pavza med skladbami, vsi utihnejo. Mehičanov ne zanima nič drugega kot popoln užitek skozi ves koncert. So hedonisti. Tudi nas bi najraje raztrgali na koščke.

Ko so vas kritiki skoraj odpisali, ste izdali album Skying ...
Skying je bil svojevrstna prelomnica za nas. To je prvi album, ki smo ga producirali sami. London je imel na našo zasedbo usoden vpliv. Ustanovili smo skupino in začeli živeti svoje sanje. Ta babilonska metropola nas je okužila z različnimi glasbenimi stili in vse to združuje Skying. Ljubezen do zbiranja redkih vinilnih plošč. Trenutno delamo na novem albumu, a kaj več naj za zdaj ostane skrivnost.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.