Magazin > Film & Glasba & TV
47 ogledov

Lorax podira rekorde

Dr. Seuss' The Lorax Žurnal24 main
Animirani film Lorax, ki ga bomo v slovenskih kinematografih lahko videli od 29. marca, je že v prvem koncu tedna predvajanja v ameriških kinodvoranah ustvaril 70,7 milijona dolarjev dobička.

Risanka Lorax je na premierni večer v ameriških kinematografih zaslužila 70,7 milijona dolarjev in s tem podrla rekord največjega zaslužkarja med animiranimi filmi, ki niso nadaljevanja, na premierni večer. Lorax je namreč le za las premagal nekdanjo nosilko rekorda, risanko Neverjetni iz leta 2004 s 70,5 milijona dolarjev dobička. Poleg tega je postal tudi film z največjim dobičkom na premierni večer v letu 2012 in najboljši med risankami od poletja 2010, ko je Svet igrač 3 zaslužil 110,3 milijona dolarjev.

Lorax je nastal po knjižni predlogi legendarnega ameriškega pisca zgodb za otroke dr. Seussa, gre pa za 3D-priredbo klasične zgodbe o varuhu gozda in zagovorniku dreves – nekoliko nenavadnem in malo sitnem liku, ki tako mlajše kot starejše generacije opominja, da za naš planet še obstaja upanje in da ni nikoli prepozno. Animirana dogodivščina spremlja 12-letnega dečka, ki išče pravo trufu drevo, saj je to edina stvar, ki si jo želi dekle njegovih sanj. Da bi našel pravo drevo, pa mora prisluhniti zgodbi o Loraxu, brkatem bitju, ki se bori za zaščito gozdov.

Pri nas bomo risanko, ki v slovenske kinematografe prihaja 29. marca, gledali v sinhronizirani različici, animiranim junakom pa so glasove med drugim posodili Lado Bizovičar, Branko Završan, Tadej Pišek, Nataša Barbara Gračner, Uroš Potočnik, Maja Keuc, Zvezdana Mlakar in drugi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.