Magazin > Film & Glasba & TV
48 ogledov

Loti in skrivnost mesečevega kamna

Loti in skrivnost mesečevega kamna Kinodvor
V sklopu Tedna nordijskega filma za otroke in mlade - Frikadele si lahko ob 17. uri v Kinodvoru ogledate predpremiero risanega filma Loti in skrivnost mesečevega kamna (Lotte ja kuukivi saladus).

Nekega večera muhec Jaka spravi vse prebivalce Izumiteljske vasi v posteljo. Kot običajno, pa vendar, ni šlo za navadno noč: v vas sta se prikradla tujca, ki iščeta kovček starega popotnika, psa Klausa. Psička Loti neznanca preseneti in ju tako prestraši, da pobegneta. Pri tem izgubita sivi trikotni kamen, ki sta ga vzela iz kovčka. Klaus je kamen našel v gorah, na svojem zadnjem potovanju, na čisto drugem koncu sveta.

Pravzaprav so bili kamni trije; druga dva sta vzela Klausova prijatelja, pes Fred in pes Viljem. Loti ugotovi, da ne gre za navaden kamen, temveč se v njem skriva zapleten mehanizem. Kamen se ponoči celo ogreje, če sveti luna! Klaus in Loti se odločita odpotovati k Fredu in Viljemu, da bi dobila še druga dva kamna in rešila skrivnost. Tujca sta jima ves čas za petami. Kmalu se pojavi še nekdo, ki se začne zanimati za kamne: maček Pavel. Loti kmalu spozna, da to ni navadna dogodivščina, temveč resna stvar. Na koncu filma se Loti in Klaus odpravita v oddaljen starodavni tempelj sredi gora ter pomagata skrivnostnim mesečevim zajcem, da se vrnejo domov, na Mesec.

Pred vsakim filmom bodo na Frikadelah predvajali še kratki animirani film Mesne kroglice (Köttbullarna), ki govori o mladi mesni kroglici, ki skupaj z družino raziskuje svet in na simpatičen način načenja teme o vrednotah in čustvih.

Za vstopnico boste odšteli tri evre.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.