Magazin > Film & Glasba & TV
33 ogledov

Lovec oblakov navdušil Sydney

Lovec oblakov gledalca popelje v dan pred koncem sveta. (Foto: Darko Simtič) Žurnal24 main
V Novem mestu že od 23. avgusta poteka filmski festival, ki se bo končal v soboto. Kot zaključni film se bo predvajal Lovec oblakov, ki je prejšni teden navdušil Avstralce.

V soboto, 28. avgusta, bo na Filmskem festivalu Novo mesto projekcija kratkega filma Lovec oblakov režiserja Mihe Knifica. Prejšnji teden je film v Sydneyju tako navdušil strokovno žirijo, da je v konkurenci ameriških in avstralskih filmov prvič nagradila tuj film za zmagovalni film festivala NAFA Show-fest International.

Lovec oblakov je nagrade začel pobirati na domačih tleh, ko je prejel vesni za najboljši kratki film in za najboljšo scenografijo. Žirija ga je opazila tudi na slovenskem filmskem festivalu ff600. Kasneje je posebno nagrado žirije dobil še v Makedoniji, na festivalu AsterFest.

Film prikazuje prihodnost, dan tik pred koncem sveta, ko v dekadentni družbi vlada le še agonija. Gledalci se bodo lahko vživeli v svet brez vrednosti, v svet, v katerem le še nekaj posameznikov premore kanček človeškosti. Film ima močno igralsko zasedbo, ki jo sestavljajo Boris Cavazza, Sebastjan Cavazza, Emil Cerar, Elena Pečarič, Wale Ojo in številni drugi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.