Magazin > Film & Glasba & TV
24 ogledov

"Luštno bi bilo zapeti z Jadranko Juras"

Nina Osenar
1/5
Menart
Nina Osenar se je s pomočjo dveh producentov s singlom Čist Smooth vrnila na glasbeno sceno.


Koliko časa ste bili na glasbenem premoru?

Pravzaprav nikoli. Glasba me spremlja vsak dan.

Se je vaša glasba v tem času kaj spremenila?
Sprememba je nasploh edina stalnica. (smeh) Novi singel je produkt
moje trenutne inspiracije ter vrhunske producentske naveze  Damjana Joviča in Vilija Pregelja.

Bomo dočakali drugi album? Če ja, kakšen bo, v čem se bo razlikoval od prejšnjega Missunderstood?
Zaenkrat o tem še ne razmišljam. Ponovno glasbeno ustvarjanje mi je sicer dalo kreativni zagon, sodelovanje z Damjanom in Vilijem je bilo totalno zabavno, in želim si, da bi skupaj ustvarili še kaj. No, bomo videli, kot pravim v komadu: čas je za trenutek zdaj! (smeh)

O čem govori nova pesem Čist Smooth?
O sreči, pogumu in dobri energiji, ki je v nas. O ravnotežju med zunanjo pojavo in notranjim zadovoljstvom. Če vidimo stvari takšne, kot
so v resnici, je lajf lahko "čist smooth"! (smeh) Pomembno in še kako smiselno je večkrat prisluhniti svoji duši, pa čeprav je to ob današnjem tempu življenja ter obveznostih zelo težko. 

Ste novo skladbo napisali sami?
Besedilo sem napisala sama, Damjan je dal idejo za refren. Pri samem aranžmaju in glasbi sem več ali manj vse prepustila njima. Spremljevalne vokale je odpela Zala, mlada pevka, o kateri boste zagotovo še veliko slišali.

Želja: Pela bi z Jadranko

Bi si kdaj želeli zapeti tudi v duetu in s kom?
Nimam nobene posebne želje. Zdi se mi namreč, da se te reči kar zgodijo. Ponavadi se s kom zaklepetaš in vidiš, da bi lahko skupaj tudi kreativno sodeloval. No, vsekakor bi bilo luštno kdaj zapeti z Jadranko Juras. Poleg tega da je odlična vokalistka, se najdeva tudi v načinu razmišljanja.

Koga od slovenskih glasbenikov najbolj občudujete?
Kar nekaj jih zelo spoštujem. Imam pa zadnje čase na repeatu CD vrhunskih Zebra dots, ki so uspeli osvojiti celo tako zahtevna ušesa, kot jih imajo ljudje na založbi Universal. So prvi Slovenci, ki jim je uspelo podpisati pogodbo s tujo založbo! Zebra dots imajo moj velik "lajk"! (smeh)

Kakšno je vaše mnenje o sodelovanju na glasbenih festivalih, na primer Eurosongu?
Sama si udeležbe na teh festivalih nisem nikoli zares želela. Sicer je to verjetno eden od dobrih načinov za promocijo. No, menim, da je pojavnost na denimo Eurosongu predvsem odvisna od tega, kakšno glasbo in sporočilo želiš deliti s poslušalci. Potem pa je tu še ozadje vsega
skupaj ... Kaj pa vem. Ampak nikoli ne reci nikoli! (smeh)

Kdaj vas bomo lahko spet videli na kakšnem nastopu?
Ker vse skupaj poteka zelo spontano in brez večjih pričakovanj tudi tega še ne vem. (smeh) Nekako se prepuščam toku življenja, ustvarjam, spoznavam sebe in ogromno novih stvari. Volja, moč, kreativnost in zaupanje so recept, po katerem se ravnam v tem trenutku.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.