Magazin > Film & Glasba & TV
22 ogledov

Lutkovno dopoldne za najmlajše

Šivilja in škarjice Matej Povše, Gledališče Glej
V Gledališču Glej lahko dopoldan preživite z najmlajšimi. Ob 10. uri bo na odru namreč gostovala Muca Copatarica, ob 11. uri Šivilja in škarjice, ob 12. uri pa Metuljček in Metuljčica.

Zgodba Muca Copatarica s svojo priljubljenostjo med otroci navdušuje že okroglih petdeset let. Ustvarjalce v Gledališču Labirint je pritegnila zgodba že v lastnih otroških letih, zdaj pa smo se je lotili ob okrogli 50ti obletnici in jo ob koncu leta 2007 uprizorili še sami. v Malem Gleju jo bodo uprizorili ob 10. uri.

Ob 11. bodo otroci lahko uživali v družbi Šivilje in škarjic (na sliki).Na nekem gradu živi pridna šivilja Bogdanka in dela za nečimrno grofico. Bogdanki družbo dela le majhen ptiček, ki ji nekoč podari škarjice, ki kar same režejo in krojijo, če le uporabiš prave besede. Ko grofica zagleda čudežne škarjice, si jih nasilno prisvoji in Bogdanko sodi z gradu. Toda,... ali grofica pozna prave besede?

Zadnja lutkovna predstava, primerna za otroke od drugega leta dalje, bo Metuljček in metuljčica. Glavna junaka zgodbe sta Metuljček, ki ga udejanjanje osebne svobode in raziskovanje lepot narave in življenja precej bolj zanima od tistih "normalnih" poti otrok. In tu je še Metuljčica, krhka in nežna, vestna in vedno najbolj prizadevna učenka. Metuljčkova zagnanost za lepotami življenja ga pripelje do težke situacije, Metuljčica pa mu v njej nesebično pomaga. Srečen konec, končna pomiritev in nesebično prijateljstvo, ki premaga ozko začrtane okvire dela pravljico sončno, nežno in vedro.

Vstopnica za ogled posamezne predstave znaša tri evre.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.