Magazin > Film & Glasba & TV
39 ogledov

Magična moč matriarhata

Mesto žensk Arhiv festivala
Mesto žensk. Že 17. mednarodni festival sodobnih umetnosti.

Do 15. oktobra bo Ljubljana v znamenju sodobnih umetnic. Skupni imenovalec letošnjega, že 17. festivala Mesto žensk je Abrakadabra!, ki si jo organizatorice razlagajo kot magijo preživetih in nefunkcionalnih patriarhalnih vzorcev. Denimo “magično moč” religije, ideologije in političnih prepričanj, ki lahko služijo osvobajanju posameznika ali pa se kaj hitro prelevijo v orodje manipulacije in zasužnjevanja.

Program sestavljajo koncerti, razstave, plesne predstave, predavanja, delavnice in okrogle mize, našlo pa se bo tudi kaj za otroke.

Filmi, predstave, razstave ...
Nocoj ob 17. uri si boste tako lahko v Kinodvoru ogledali poetičen film Jutri bo bolje režiserke Dorote Kędzierzawske, dve uri kasneje v Kinoteki pa film Uničiti, je rekla, ki bo predvajan v sklopu retrospektive francoske filmske ustvarjalke Marguerite Duras. Jutri in v ponedeljek ob 17. uri bo v parku Tabor performans Áine Phillips z naslovom Obleke za iluzije. Jutri med 17. in 21. uro bo v Trubarjevi hiši literature pesniško-prozni maraton Oder žensk (in moških) 2011 – med drugim bodo svoja dela brale Ana Porenta, Polonca Mesec, Marinka Poštrak, Taja Kramberger in Tina Gams. Več o letošnjem programu Mesta žensk si lahko preberete na spletni strani Cityofwomen.org.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.