Magazin > Film & Glasba & TV
20 ogledov

Magični in neponovljivi Sigur Rós

Magični in neponovljivi Sigur Rós
1/28
Marko Šeruga
Tisti, ki ga včeraj ni bilo v Maribor na peti Mars festival, je, kot bi se najverjetneje strinjali vsi, ki so bili tam, zamudil koncert leta. Pohvale gredo tudi organizatorjem, ki so poskrbeli za točnost nastopajočih in umirjeno redarsko službo.

Islandska skupina Sigur Rós, ki je po korektno izvedenih koncertih skupin mojcART in Melodrom nastopila pred polnim Trgom Leona Štuklja, je dokazala, da ima veliko zvestih in pozornih poslušalcev tudi v Sloveniji, ter izvedla popoln nastop, na katerem je to, kar je mogoče slišati na njihovih ploščah, ponesla v nove dimenzije.

Izjemen glas pevca Jónsija, mogočnost 11-članskega ansambla, poetične projekcije in mešanica starejših in novejših skladb so obiskovalce za dve uri odpeljali v svet, v katerem je bil čas in prostor le za njihovo zvokovno poezijo, veličasten zaključek, v katerem so publiko v bisu do zadnjega vrhunca pripeljali točno ob polnoči, pa potrdil njihovo profesionalnost, od katere v dveh urah niso odstopili vse od začetka do konca. Magično in neponovljivo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.