Magazin > Film & Glasba & TV
8 ogledov

Magnificova invazija na Maribor

Magnifico Arhiv izvajalca
Magnifico in srbski vojni orkester Stanislav Binički se bodo v okviru turneje po deželah Balkana 6. julija ustavili tudi na Lentu v Mariboru.

Po premierni uprizoritvi v Beogradu, se bodo Magnifico in srbski vojni orkester Stanislav Binički, ki osvajajo evropsko fronto, ustavili tudi na mariborskem festivalu Lent. 6. julija bodo zaigrali na velikem odru na Dravi in občinstvu postregli z uspešnicami iz filma Montevideo, Bod te video.

Gre za režisjki prvenec Dragana Bjelogrlića in najuspešnejši srbski celovečerec v zadnjih dvajsetih letih, za katerega je s pomočjo legendarnega orkestra glasbo ustvaril Maginifico. V koncertni program bodo na Lentu vključili tudi Maginificove hite, ki bodo posebej za to priožonost preoblečeni v orkestralno maniro, postregli pa bodo tudi s kakšnim izmed romantičnih šlagerjev. Poleg vojnega orkestra bo glasbenik predstavil še povsem novo spremlejvalno ekipo, ki jo sestavljajo mladi virtuozi – producent in bobnar Schatzi, kontrabasist Jan Gregorka, violinist Matija Krečič in Matej Kužel.

Na poti do 11. samostojnega albuma

Vzporedno s koncerti v živo vas bodo glasbeniki razveselili še z izidom Sountracka, na katerem so zbrane že skoraj ponarodele melodije iz prvega dela filma. A kljub napornemu poletju, ko bo z ekipo navduševal na različnih evropskih festivalih, naš virtuoz ne počiva. Intentzivno se namreč pripravlja na snemanje nadaljevanja sage, ki bo prepolna zvenečih imen. Igralsko zasedbo bosta popestrila Branko Đurić Đuro in hollywoodski zvezdnik Armand Assante, svoj glas pa bo prispevala Almodovarjeva muza Luz Casal. Ta bo zapela naslovno pesem Pukni zoro, za katero je sama priredila besedilo na Magnificovo glasbo.

Magnificovo kreativno obdobje nikakor ne pojenja, za povrh vsega neodvisno od filmskih projektov in gostovanj snuje že svoj 11. samostojni album.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.