Magazin > Film & Glasba & TV
24 ogledov

Maj bo filmsko obarvan

Maja bo v naših kinematografih pestro. Prihajajo dolgo pričakovani filmi, ki jih nikakor ne smete zamuditi.

6. maja nas bo nasmejala komedija Rezervni načrt, v kateri glavno vlogo igrata Jennifer Lopez in Danneel Harris. Zgodba govori o Zoe, ki se po dolgih letih neuspešnih zmenkov naveliča čakanja princa na belem konju. Odloči se za umetno oploditev, pot pa ji prekriža zapeljivi Stan in njuno druženje hitro preraste v iskreno ljubezen. Idilo ogrozi pozitivni test nosečnost, saj Stan ni prepričan, če je pripravljen na očetovstvo. Še ena v nizu komedij, ki razglablja o zmenkih, ljubezni, poroki in družini.

V začetku maja si bomo lahko ogledali tudi film Beograjski fantom režiserja Jovana B. Todorovića. Zgodba se odvija leta 1979, ko se predsednik SFRJ Tito v Havani udeleži vrha gibanja neuvrščenih. Med njegovo odsotnostjo neznani storilec ukrade belega porscheja targo. Deset noči se z njim vozi po glavnih beograjskih ulicah in izziva policijo. Svoje prihode na znamenito Slavijo celo napoveduje prek radia, a mu organi oblasti ne morejo do živega. Ljudje mu zaradi skrivnostnosti in neulovljivosti nadenejo vzdevek Fantom. V filmu se prepletata domišljija in resničnost, akcijski in dokumentarni film.

Nevarne in divje pustolovščine
Če komedije ne nasitijo vašega duha, vas bo zagotovo prevzela nikoli povedana zgodba o možu izza legende. V akcijski drami Robin Hood je glavno vlogo prevzel šarmantni Russell Crowe, ki se odloči s pomočjo iznajdljivosti in vojaških veščin osvoboditi svoje vaščane in osvojiti srce pogumne plemkinje Marian. Kljub temu vse ne gre vse po načrtih in znajde se sredi osupljive in krvave bitke. Tudi akcijska pustolovščina Perzijski princ: Sipine časa z Jakeom Gyllenhaalom v glavni vlogi bo mnoge navdušila z divjimi in nevarnimi pustolovščinami, v katere se podata kraljev posvojenec Dastan in skrivnostna princesa Tamina.

Konec maja prihaja v kinematografe dolgo pričakovani in obenem zadnji del animiranega filma o dobrosrčnem orjaku Shreku, ki se tokrat ne more sprijazniti z dolgočasnim družinskim življenjem, zato pristane na čarovnijo prebrisanega Špicparkeljca. Znajde se v vse prej kot sanjski deželi, kjer njegova žena Fiona vodi odpor proti zlobnemu tiranu in nima časa za ljubezen. Shrek bo znova povzročil kopico novih zabavnih norčij in prigod.

26. maja si boste lahko ogledali film Uvoz – izvoz, ki se dogaja med vzhodom in zahodom nove Evrope (Ukrajino in Avstrijo) ter obravnava življenje in umiranje, zmagovalce in poražence, moč in nemoč, izmišljeno in resnično pa obravnava kot človeški konstrukt. Režiser Ulrich Seidl pravi, da njegov film ni kritičen do posameznikov, temveč do družbe.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.