Magazin > Film & Glasba & TV
25 ogledov

Maja dobila številko 13

Bo Maji 13 prinesla srečo? (Foto: Boštjan Tacol) Žurnal24 main
Maja Keuc bo na Evroviziji v Düsseldorfu nastopila v drugem polfinalnem večeru, ki bo 12. maja, in sicer pod zaporedno številko 13.

Vrstni red nastopajočih so minuli teden v Düsseldorfu z žrebom določili vodje delegacij iz 43 sodelujočih držav na tekmovanju za pesem Evrovizije. Evrovizija bo potekala v treh večerih. Najprej se bodo posamezne nastopajoče države predstavile s svojimi zmagovalnimi skladbami v dveh predizborih 10. in 12. maja.

V finalno tekmovanje, ki bo 14. maja, se bo iz vsakega predizbora uvrstilo 10 najboljših skladb ter skladbe držav iz skupine tako imenovanih velikih pet. V slednjo se uvrščajo Francija, Italija, Španija, Velika Britanija in Nemčija kot lanskoletna zmagovalka.

Zmagovalna skladba Vanilija v angleščini nosi naslov "No one". Avtorica besedila skladbe je Urša Vlašič, avtor glasbe pa Matjaž Vlašič. Slednji se z Boštjanom Grabnarjem podpisuje tudi pod aranžma.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.