Magazin > Film & Glasba & TV
15 ogledov

Male ribe silijo na suho

Tudi Neil Leyton je v znak protesta svojo glasbo umaknil s strani MySpace. Žurnal24 main
MySpace, kjer si je ime ustvarilo veliko glasbenikov, bo sedaj na cedilu pustil mnogo malih glasbenikov. Ti so v znak protesta s strani že umaknili svojo glasbo.

Priljubljena spletna stran MySpace, kjer si je ime ustvarilo veliko glasbenikov, je izvajalce, ki so jo tako rekoč naredili, pustila na cedilu. Glasbo bodo začeli plačevati namreč le izvajalcem velikih glasbenih založb. V znak protesta tako manjše ribe svojo glasbo z njihovih strani umikajo.

Leyton: To je kriminal!

"MySpace in njegovi lastniki bi morali biti prisiljeni plačevati delež vsem izvajalcem in ne samo tistim, ki imajo za sabo velike glasbene založbe. To je kriminal, ki se lahko enači s piratstvom," je za Žurnal povedal kanadski rocker Neil Leyton, ki je sicer tudi poznavalec glasbenih razmer na spletu. Sporno se mu zdi predvsem to, da bo na milijone glasbenikov, ki je omenjeni strani naredilo ime, zdaj potegnilo "ta kratko" in ostalo brez centa. Tako je tudi Leyton, kot mnogi indie glasbeniki, svojo glasbo protestno umaknil s strani MySpace.

Iščejo novi MySpace
Manjši glasbeniki in tisti, ki podpirajo enakopravnost na glasbenem trgu, zdaj iščejo novi MySpace. "Spletna stran Last.fm je obljubila, da bo vse glasbenike plačevala enako – dobra alternativa sta tudi Pandora in Amie Street," je še povedal Leyton in dodal, da so glasbeniki po vsem svetu premalo ozaveščeni o glasbenem trgu na spletu in da je to slabo še posebej za poslušalce, ker bodo prisiljeni poslušati preveč komericalne in manj kakovostne glasbe. "Wall Street ali MySpace – male ribe vedno izgubijo," je za konec dodal Leyton.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.