Magazin > Film & Glasba & TV
30 ogledov

Mali diktator, ki preganja Ljude

Zgodbo je priredila in režirala Tijana Zinajić, Mali diktator pa je oktobra lani Žurnal24 main
Če se vojnim filmom težko nasmejite, se ob 19.30 v Domu kulture Kamnik nasmejte komediji Mali Diktator, ki je nastala po motivih film Veliki diktator.

Fronta. Zadnji izdihljaji velike vojne. Ljudovski brivec, vojak v uniformi potapljajoče se države Tomanije (Mario Dragojević), sliši glas izmučenega častnika Schultza (Miha Zrimšek). Tomanijo je morebiti še mogoče rešiti pred porazom, če bi le Schultzu uspelo do generalštaba prenesti pomembno sporočilo. Brivec Schultzu pred sovražnim ognjem pomaga pobegniti z letalom, vendar ju nazaj na zemljo spravi prazen rezervoar. Trd pristanek preživita, a brivec izgubi spomin, Tomanija pa vojno.

Dvajset let kasneje. Tomanijo vodi neusmiljeni veliki diktator Adenoid Hynkel (Dragojević). Njegova desna roka je minister za notranje zadeve Garbitsch (Mišo Mićić), leva pa minister za vojaške zadeve Herring (Peter Cusma). Politična agenda: iz Tomanije pregnati Ljude in zavladati svetu. Prva žrtev na seznamu Hynklovih nebrzdanih ozemeljskih apetitov je sosednji Osterlić. Da bi podvig uspel, je treba najprej rešiti dva problemčka. Prvi je vprašanje financiranja, drugega predstavlja konkurenčna država Bakterija in njen diktator Napaloni (Saša Klančnik), ki je prav tako vrgel oko na Osterlić. Nič nerešljivega, še posebno, ker je pod tomanjiskim dvojnim krogcem dovoljeno marsikaj. Hynkel si bo denar sposodil od bogatega Ljuda, Napalonija pa bo v podpis pakta o nenapadanju prepričalo bleščeče razkazovanje vojaške moči. A to je račun brez brivca. Zaradi ponavljajočih se konfliktov s tomanijskimi jurišniki ekipa Ljudov iz brivnice sklene spremeniti tok zgodovine. S samomorilsko diverzijo bodo Hynkla spravili s sveta.

Za vstopnico boste odšteli od 12 d 15 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.