Magazin > Film & Glasba & TV
31 ogledov

Mamma Mia, kakšen film!

1/2
Žurnal24 main
Ne dogodi se prav pogosto, da se po koncu filma po kinodvorani zasliši aplavz. Po premieri verjetno največjega filmskega spektakla tega leta Mamma Mia se je zgodilo ravno to.

Meryl Streep , Pierce Brosnan , Colin Firth , Stellan Skarsgard , Julie Walters in največje uspešnice švedske skupine ABBA – gre lahko kaj narobe? Ne, prav nič. To se je pokazalo tudi na sinočnji premieri filma Mamma Mia, ki je nastal na podlagi istoimenskega muzikala, ki je po vsem svetu navdušil več kot 30 milijonov ljudi.

Film govori o 20-letni Sophie, ki se namerava na majhnem grškem otoku poročiti. Že od nekdaj sanja, da bi jo pred oltar popeljal njen oče, toda njena radoživa in uporniška mama Donna ji noče zaupati očetovega imena. A mladenka se ne da. Ko najde materin dnevnik, v njem naleti na tri moške, s katerimi je imela mati romance isto poletje, zato bi vsak od njih lahko bil njen oče. Povabi jih na otok in kaos se lahko začne.

Glasbeno-plesna poslastica je polna romantičnih čustev, odrezavih in duhovitih dialogov ter pesmi, ki občinstvo dvigujejo s sedežev. Tudi igralska zasedba se bere kot pravljica. Meryl Streep je še enkrat dokazala, da je trenutno največja diva Hollywooda in da bi ji verjetno uspelo tudi na glasbenih odrih. Večno šarmantni Irec Pierce Brosnan in prikupno zmedeni Britanec Colin Firth filmu dajeta uglajenost, prežeto z britanskim humorjem. Enkratna je tudi Julie Walters v vlogi Donnine jezikave prijateljice Rosie, ki je ne morete spregledati.

Mamma Mia zagotavlja 108 minut smeha in zabave, ki je ne smete zamuditi. Kljub vsem pozitivnim kritikam se je ob koncu filma večkrat zaslišala tudi ena negativna opazka – za marsikoga se je komedija prehitro končala.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.