Magazin > Film & Glasba & TV
10609 ogledov

Manca Špik: Brez pomoči kolegov bi bila v veliki godlji

manca špik
Koronavirus ji je prekrižal načrte.

V času izrednih razmer so potrebni izredni ukrepi … To je sedaj na lastni koži spoznala tudi naša priljubljena pevka Manca Špik, ki je pred kratkim posnela novo skladbo – Nocoj. Gre za prvo skladbo v nizu posebej izbranih pesmi, ki bodo letos zaznamovale Mančino 15. obletnico glasbene kariere. Manca je februarja v sodelovanju z Erosi začela z obsežno koncertno turnejo, ki pa je bila zaradi situacije s koronavirusom že po petih koncertih prekinjena. 

Manco je tolažila misel, da ji je uspelo posneti vsaj pesem. Zapletlo pa se je pri snemanju spota za Nocoj ...

manca špik | Avtor:

 
"V prisrčno, nežno, a hkrati zelo »spogledljivo« pesem sem se takoj zaljubila. Pri nastanku je sodelovala moja stalna ekipa, tekstopisec Rok Lunaček in avtor glasbe ter producent Raay. Vokale za pesem sem posnela že konec februarja, nato pa so me zasule obveznosti, povezane s turnejo, in za snemanje videospota nam je zmanjkalo časa. V prvih dneh marca smo sicer uspeli posneti nekaj t.i. »playback« kadrov na Cerkniškem jezeru, nato pa nam je načrte za glavnino kadrov z romantično zgodbo, ki bi morali biti posneti v Opatiji, prekrižala resna situacija z virusom. Celotna ekipa niti za sekundo ni oklevala in vse smo odpovedali ter se držali navodil vlade, da moramo ostati doma,“ pravi Manca.
 
Videoprodukcijska ekipa Neovisuals je tako ostala brez glavnih kadrov za videospot, zato so morali improvizirati…
 
"Poklicala sem več svojih prijateljev iz medijskega sveta in jih prosila za uslugo. Razložila sem situacijo in jih prepričala, da posebej za moj spot posnamejo nekaj luštnih domačih video posnetkov. Odziv je bil nad pričakovanji! Prejeli smo toliko posnetkov, da je bilo težko izbrati le najboljše, saj za vse v spotu ni bilo dovolj prostora. V valu navdušenja sem še sama zagrabila telefon, prijela za rokico hčerko Lano in posnela nekaj prisrčnih kadrov, ki jih boste tudi lahko videli v spotu..."

manca špik | Avtor:

 Spot bo premierno predstavljen na kanalu Joonglaa, in sicer že ta četrtek! V njem boste lahko videli skorajda vse zvezde kanala Joonglaa, Niko Zorjan, Alyo, Ulo Ložar, Dejana Kranjca in Polkaholike ter tudi Davida Urankarja, Rebeko Dremelj in Issaca Palmo, ki je samo zanjo posnel svojo družinico.

Manca bo prekinjeno koncertno turnejo nadaljevala v jeseni, napoveduje pa tudi jubilejni koncert s številnimi glasbenimi gosti, ki se bo odvil v petek, 25. septembra v Cankarjevem domu v Ljubljani.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.