Magazin > Film & Glasba & TV
24 ogledov

Mančin prvič iz prve roke

Manca Špik
1/16
Boštjan Tacol
Po desetih letih uspešnega glasbenega ustvarjanja je priljubljena pevka Manca Špik izdala svoj glasbeni prvenec Iz prve roke.

Manca Špik je končno dočakala svoj prvenec, ki ga je ob spremljavi svoje skupine The Substitutes predstavila v ljubljanskem baru DiVino. Špikovo so prišli podpret številni domači glasbeniki, od Nine Pušlar, Alenke Gotar, Špele Grošelj, Samuela Lucasa, Andreja Šifrerja, Jacoba, Katye, Raaya in Marjetke do skupine Victory.

Prijatelji so jo ob prvencu in prihajajočem osebnem prazniku presenetili s torto velikanko in novo klaviaturo, na katero bo Manca lahko čarala nove avtorske melodije. Na njenem novem albumu sta takšni namreč kar dve. "Prva melodija je stara deset let, druga pa nekaj mesecev. Novejša je nastala povsem spontano,v studiu, starejša, ki zdaj nosi naslov Daj prepusti se, pa pred desetimi leti po čudovitem kosilu z mojo družino. Producent Tomi Purič, pa me je prepričal, da jo uvrstimo na album," je povedala Manca.

Izbrano s srcem

"Šele zdaj sem dovolj zrela, da ponudim album, ki je z glasbeniki odigran v živo. Še pred pol leta tega ne bi bila sposobna, v zadnjem času pa sem si resnično nabrala veliko izkušenj in kilometrine. Postala sem zrela tudi kot oseba in trenutno se mi zdi, da lahko nekaj dobrega ponudim in stojim za tem izdelkom. Komaj čakam, da vidim, kakšni so odzivi, in upam, da me bodo moji poslušalci še naprej radi poslušali," nam je o prvencu z naslovom Iz prve roke zaupala Špikova, ki je na prvi album uvrstila le dve svoji uspešnici, svoj del pa sta prispevala tudi zakonca Vlašič, avtorja številnih hitov.

"Na moji plošči sta le dve moji uspešnici, Baila Baila Baila in Zvezala bi si krila, dva moja največja hita, štiri priredbe drugih slovenskih uspešnic in pet novih avtorskih skladb. Čisto vse skladbe so bile izbrane namenoma, vse sem morala začutiti, izbirala pa sem jih eno leto, tako da je vse izbrano s srcem. Avtorje glasbe moram vedno začutiti in na moji plošči so avtorji, s katerimi sem že delala in tudi besedila so mi napisali ljudje, ki me zelo dobro poznajo. Veliko skladb je ljubezensko obarvanih, jaz imam rada ljubezen in čustva. Ljubezen me žene naprej, verjetno tako kot vse druge."

O svojem osebnem ljubezenskem življenju pa Manca pravi: "Žal, čisto nič. Upam, da bo kmalu kaj drugače."

Poleg slavljenke sta gostom zapeli tudi Nina Pušlar in Marjetka Vovk, zvezda večera pa je vse do polnoči plesala v družbi svoje ponosne mame in nam prišepnila, kaj si je zaželela, ko je vpihnila svečko na torti velikanki: "Če lahko ob svojem rojstnem dnevu izberem eno željo, si želim, da mi bodo glasilke še dolgo služile. Za divje žure nisem, verjetno bom praznovala v krogu družine in prijateljev. Zaenkrat še nič ne načrtujem, če bo kaj spontanega, bo zagotovo luštno."

Glasbeni poznavalci o Mančinem prvencu

Nina Pušlar: "Imela sem priložnost soustvarjati to ploščo, zato imam danes še malo drugačne občutke. Manca je odpela tako kot najbolje zna, resnično je dala čisto vse od sebe. Tega nastopa se je tako veselila, da že dolgo časa nisem videla človeka, ki bi se nečesa tako močno veselil."

Alenka Gotar: "Zelo sem vesela, da si slovenski glasbeniki, čeprav jih domače radijske postaje ne podpirajo dovolj, še vedno upajo in delajo dobro glasbo. Vesela sem tudi, da je Manca končno dočakala svojega prvorojenčka, vedno ima krasne zadeve in še žur zna narediti! Želim si, da bo ta album resnično en velik uspeh, saj je Manca super punca in glasbenica, predvsem pa je ena izmed tistih ljudi, ob katerih si človek reče, da so na estradi vendarle še dobri ljudje."

Dragan Bulič: "Kar sem danes slišal, gre zelo lepo v uho in to je zelo pomembno. Malce me spominja na to, da bi kakšno pesem lahko odpela tudi Jan Plestenjak ali Nina Pušlar, kar je samo pozitivno."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.