Magazin > Film & Glasba & TV
26 ogledov

Manj denarja, ne glasbe

Uriah Heep EPA
Zaradi nižjega proračuna znižali cene tudi izvajalci, ker sicer ne bi imeli kje nastopati.

Naslednji teden bo ob Dravi zaživel največji poletni festival – Lent, ki bo med 21. junijem in 6. julijem na 40 prizorišč pripeljal več kot 400 prireditev in okoli 1.200 dogodkov.

Proračun festivala, ki znaša 2,2 milijona evrov, je letos v primerjavi z lani manjši za okoli 15 odstotkov, a program po besedah Vladimirja Rukavine, direktorja Narodnega doma Maribor, ne bo okrnjen. “Tega si ne moremo privoščiti,” je za Žurnal24 pojasnil Rukavina in dodal: “Nastopajoči so letos znižali cene, da smo lahko festival sploh izpeljali. Ugotovili so, da če ne bo tako, ne bo niti Lenta in ne bodo imeli kje nastopati.”

Pomagala bo tudi občina

Lentu je letos v veliki meri priskočila na pomoč Mestna občina Maribor. Koliko sredstev bo namenila za festival, še ni povsem znano. Rukavina si želi, da bi dobili okoli 450 tisoč evrov, Bartolo Lampret, svetovalec mariborskega župana Andreja Fištravca, pa je za Žurnal24 pojasnil, da bo točen znesek določen z rebalansom proračuna.

Letos brez odra Rotovž

Osrednje prizorišče bo tudi tokrat plavajoči oder na Dravi, kjer bodo med drugim nastopali Vasko Atanasovski s Komornim godalnim orkestrom Slovenske filharmonije, Tržaški partizanski pevski zbor Pinko Tomažič, britanski rokerji Uriah Heep, avstrijski trobilni fenomen Mnozil Brass, na Folkartu pa letos gostujejo folklorne skupine iz Egipta, Kolumbije, Cipra, Ukrajine, Litve, Romunije, Makedonije in Slovenije.

Letošnja novost festivala je, da ne bo več odra Rotovž, saj se bodo komedije odvijale na prizorišču Jazzlenta, znova pa bo živahno v Mestnem parku, kjer že tradicionalno potekajo prireditve za otroke, ki so iz leta v leto bolje obiskane.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.