Magazin > Film & Glasba & TV
26 ogledov

Manj razkošen kot lani, a enako kritičen

41. TSD, ki bo letos stal 125 tisoč evrov in bo po besedah v. d. direktorice Pre Žurnal24 main
41. teden slovenske drame. Zaradi poškodbe brez 5fantkov.si, zaradi katastrofe brez japonske Nore Nore.

“Predstave, ki sem jih uvrstil v tekmovalni in spremljevalni program, se s tematskega in tudi estetskega vidika precej razlikujejo od lanskih, še vedno pa razvijajo in poglabljajo teme, ki kritično reflektirajo stanje sodobne družbe,” je izbor predstav, ki jih je uvrstil v tekmovalni spored Tedna slovenske drame, pojasnil selektor Marko Sosič.

Obiskovalci Prešernovega gledališča in nekaterih drugih lokacij si bodo lahko med 23. marcem in 6. aprilom v tekmovalnem programu brezplačno ogledali Nekropolo, Totenbirta, Žabe, Jakoba Rudo, Hlapce, komentirano izdajo, ter Zaljubljeni v smrt in Preklet naj bo izdajalec svoje domovine!, v spremljevalnem programu Misterij žene, Pes, pizda, peder in Da, gospod!, v mednarodnem pa Vladimirja.

5fantkov.si bo zaradi poškodbe ene od igralk odpadla, tako kot najverjetneje ne bo gostovanja gledališča iz Japonske, ki bi moralo uprizoriti Noro Noro.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.