Magazin > Film & Glasba & TV
35 ogledov

Manouche prisegajo na swing

Manouche Youtube
Nocoj se bo na Radiu 1 predstavila skupina Manouche, ki nam je poletje polepšala s pesmijo Kje si lubi?

Radio 1 danes zvečer začenja z novo sezono oddaje Za več slovenske glasbe, ki bo tokrat malce drugačna. Predstavili bodo deset najpopularnejših slovenskih pesmi, za najljubšo pa lahko glasujete preko njihove Facebook strani. Hkrati pa še vedno iščejo glasbene novosti in v prvi oddaji bodo predstavili skupino Manouche, ki je ustvarila poletni hit Kje si lubi? Govorili smo z enim od glavnih članov, Robertom Piklom.

Ste pričakovali, da bo pesem takšen hit?
Malo smo bili presenečeni, ampak po pravici povedano, se mi je dozdevalo, da bo hit. Opažam namreč, da je electro swing trenutno zelo moderen, veliko se vrti po klubih, zato sem malo tudi pričakoval takšen odziv.

Kje ste dobili navdih za pesem Kje si Lubi?
Jaz in Marco Grabber največ komponirava pri tem projektu in obema glavno inspiracijo predstavlja slavni kitarist Django Reinhardt, ki je tudi kriv za ime naše skupine. Manouche je namreč stil kitare, ki je nastal po njem. Meni osebno so zelo všeč francoski bendi.

Tudi v prihodnje pripravljate tako odmevno pesem?
Ja, naslednji singel je že tik pred miksom. Morda v njem ne bo toliko housa, ampak bo malo več swinga. Zaenkrat snemamo single, kasneje pa skoraj zagotovo sledi še album.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.