Magazin > Film & Glasba & TV
31 ogledov

Manu Chao na Exitu

manu chao Žurnal24 main
Glasbenik Manu Chao bo na glavnem odru festivala Exit nastopil v soboto, 11. julija!

Poleg že potrjenih imen Exit Avanture, kot so Motorhead, The Prodigy, Faithless, John Newman, Rudimental, Clean Bandit, Hardwell, Sigma, Martin Garrix, Tom Odell, Tale of Us, in še mnogih drugih glasbenih presenečenj, bo aktualna glasbena sezona v Novem Sadu in Budvi, ena najmočnejših v zgodovini Balkana.

Po sedmih letih od prejšnjega, zgodovinskega koncerta na Petrovaradinski trdnjavi, ko je koncertno prizorišče pokalo po šivih, Manu Chao tokrat prihaja s svojo La Venturo, ki jo sestavljajo še kitarist Madjid, basist Gambeat in bobnar Garbancito.

Francoski umetnik in aktivist španskih korenin je svoj prepoznavni zvok “gradil” skozi različne punk vplive, kot so The Clash, Jam ali Dr. Feelgood. In ravno zato velja za edinega na svetu, čigar glasba je prepletena s punkom, liričnim šansonom, ritmično salso, kar njegovim pesmim daje posebno dimenzijo. Manu prepeva v kar sedmih jezikih, o njegovem uspehu pa med drugim priča tudi pet milijonov prodanih kopij albuma Clandestino.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.