Magazin > Film & Glasba & TV
95 ogledov

ManuElla je pela za pokojnega očeta

Manuella Anže Petkovšek
Ko je ManuElla v superfinalu stopila na oder in zapela svojo pesem, jo je zapela za svojega pokojnega očeta.

Kakšni so občutki po zmagi?
Zdaj sem realizirala vse skupaj. Imeli smo že prvi sestanek na RTV-ju. To je velika odgovornost, ampak občutek je dober. Vem, da je to moje življenjsko poslanstvo. Vse skušam čim bolj pozitivno in umirjeno izpeljati. 

Ste z mislimi že v Stockholmu?
Vse delamo za to, Stockholm imamo v glavi. Delamo za to, da bomo tja šli samozavestno in pripravljeni.

Kakšni so bili odzivi?
Krasni. Telefon mi je zablokiral od vseh sporočil, ker ne morem sproti brati, sprejemati klicev, da o družbenih omrežjih ne govorim. 

Pred štirimi leti ste bili v polfinalu Misije Evrovizija, letos ste zmagali. Danes ste s takim razpletom najbrž zadovoljni.
Takrat bi si seveda želela iti na Evrovizijo, a zdaj vidim, da je prav tako. Zdaj sem še bolj pripravljena. Lahko bom dala več sebe, ker sem zrelejša in boljša. 

Pred šestimi leti ste sodelovali v nemškem Das Supertalent. Kako ste s odrezali?
Najpomembnejše je, da sem dobila samozavest. V Nemčiji je 80 milijonov ljudi in ko prideš tja kot ena majhna Slovenka ... Takrat si se kot tujec lahko prijavil samo na Das Supertalent. Uspelo se mi je prebiti med prvih sto, kar je bil izreden uspeh. V oddaji so jih nato pokazali 50, iz moje starostne skupine pa so na koncu vzeli samo enega pevca.  

Zadnje čase nastopate v tujini in pripravljate prvi album.
Nastopam predvsem po Avstriji in Nemčiji, pa tudi v Italiji in na Hrvaškem. Obenem delam na prvem albumu. Trenutno se sicer posvečam samo Evroviziji, ko pa se bo to zaključilo bomo nadaljevali s pripravo albuma. Izšel bo verjetno enkrat v jeseni. 

Zmago na Emi ste posvetili očetu. Kakšno vlogo je oče odigral v vaši karieri?
On je prvi opazil moj talent in temu posvečal pozornost. Sam je imel zelo rad glasbo, ampak sam ni imel možnosti udejstvovati se, zato je vse v mene vlagal in me podpiral. Še lani, ko je bil v času Evrovizije na onkološkem inštitutu, sva tekmovanje gledala vsak na svojem koncu. Poklical me je in sva skupaj komentirala pesmi, ki so nama bile všeč ali pa ne. Imela sva močno navezo. Podpiral me je in verjel vame. Ko sem prišla v superfinale, sem si rekla: "Če me poslušaš, je to zate". 

Koliko bi mu pomenila zmaga?
Toliko kot meni, ker je vedel, kako sem si to želela.

Nekateri vas primerjajo s Taylor Swift. Kako gledate na te primerjave?
To sem že prej slišala. Zame je to čast, ker je zelo lepo dekle in trenutno ena najuspešnejših pevk na svetu. Kantri slog glasbe mi je bil že od nekdaj všeč. Taylor Swift je z albumom 1989 šla iz kantrija, jaz pa s tem začenjam. Še ena od stvari, ki so nama skupne, je tudi letnica rojstva. Lepo je, če te povežejo z neko tako veliko osebo, ki se zna obnašati, sploh v javnosti in medijih. Če bom sama to kdaj dosegla,bom zelo ponosna. 

Oglasili so se tudi tisti, ki trdijo, da je vaša pesem plagiat pesmi Carrie Underwood Something in the Water. Kako odgovarjate na to?
Videla sem tudi že, da pesem primerjajo s Heartbeat Kelly Clarkson. Harmonije so podobne, če pa še slučajno ujameš stil, so že pametni. To je samo kratek delček podobnosti, a to je zame primitivno primerjati. Seveda mora vsak človek imeti svoje veselje. Po drugi strani so za lanskoletno zmagovalko govorili, da je plagiat. Pred Emo sem brala, da imata tudi Nuša in Sebastijan plagiat. Po eni strani bi radi šli naprej s časom in če je kaj zastarelo, to skritiziramo. Če pa gremo s časom naprej, je pa pesem plagiat. 

Do maja imate natrpan urnik. Na čem boste največ delali?
Največ bomo delali na mojem vokalu, da bo pesem taka, kot mora biti, da bo sodobna in všečna. Enako mero pozornosti bomo dali tudi nastopu na odru, da bomo opaženi.

Komentarjev 1
  • Papaja Popi 09:17 01.marec 2016.

    Me pa res zanima, kdo jo primerja z Taylor Swift ? ? ? ? ? ? ? ?