Magazin > Film & Glasba & TV
5500 ogledov

ManuElla: Negativnost je prisotna tudi med njenimi sorodniki

manuella
ManuElla ima občutek, da je ljudje ne razumejo.

ManuElla, ki že leto in pol živi in ustvarja v Stockholmu, je v sodelovanju z Rockatown Music Group izdala svoj novi singel z naslovom “The Sound”.

Pesem je delo ameriške avtorice Lauren Evans, ki je napisala že mnogo hitov za svetovno znana imena (Kelly Rowland, Olly Murs, Camila ...), ter priznanega švedskega producenta Mika Erikssona, lastnika “Rockatown Music Group”, ki je ManuEllo pod svoje okrilje vzel konec lanskega leta.

Pesem je bila slovenski publiki v krajši slovenski različici z naslovom “Glas” predstavljena na Emi 2018. Singel ni bil nikoli izdan, saj je bila pesem prvotno napisala v angleškem jeziku in za globalni trg.

“Ko mi je moj producent Mike v studiu pokazal to pesem, sem jo takoj vzela za svojo in izjavila, da bi s takšno dobro pesmijo, s tako močnim sporočilom, pa še kdaj stopila na evrovizijski oder,“ pravi ManuElla. “The Sound” govori o tem, da vsak od nas na svet prinese svoje sanje, za katere pa nam družba že takoj ob odraščanju vztrajno dopoveduje, da jih je skorajda nemogoče doseči. "Če smo drugačni in živimo izven nekih normativov družbe, nas večina takoj izključi, dokler nas ravno ta naša posebnost ne povzdigne do nivoja, ki je za večino ravno zaradi teh okvirjev nedostopen,“ so o skladbi napisali v sporočilu za javnost.

“Čeprav svoje pesmi zmeraj soustvarjam in v njih govorim o svojih doživetjih, sem se v tem besedilu takoj našla, kot da sem ga narekovala sama, saj ravno to zgodbo sama doživljam že celo življenje. Želim si živeti in biti to, kar sem, saj se zavedam, kako kratko in vredno je to življenje. Nikoli ne smemo izgubiti notranje strasti do življenja, pa karkoli že to zahteva od nas…” pravi ManuElla, ki je za naš portal razkrila, da se mora še vedno soočati s skeptiki.

"Mnogo je bilo in na neki način še vedno je prisotne negativne klime, ko gre za mojo kariero, bodisi med sorodniki ali v javnosti. Občutek imam, kot da me ljudje ne razumejo, kako si drznem "iti za svojimi sanjami”. Ko sem na primer na svoji "najvišji karierni točki" v Sloveniji odšla na Švedsko, je malokdo zares razumel, zakaj odhajam, ko pa sem že v njihovih očeh dosegla vse. Upala sem, da me bodo ljudje vendarle bolj razumeli, da si preprosto želim doseči več. Vedno sem si želela tujine. Celo življenje trdo delam za to in vse, kar si želim, je, da bi lahko živela od glasbe in ustvarjala na večjem trgu, kar je iz Slovenije nemogoče doseči. Ko sem bila še otrok, so me starši sicer v tem ponosno podpirali, vendar je bilo vedno čutiti prikrit dvom, strah, saj sem že kot čisto majhna punčka rekla, da bom nekoč prepevala po celem svetu.“ ManuElla ob tem poudarja, da ji ni nič padlo z neba in da se lahko le svoji močni volji in viziji, v katero verjame, zahvali za vse uspehe.

"Vem, da ne smem opustiti svojih sanj, saj bi verjetno hitro izgubila iskrico življenja. Vizija je moja motivacija, zato ne glede na končni cilj uživam ob vsakem novem razvitem koraku.“

Na vprašanje, s kakšnimi pritiski se sooča v svetu glasbe, naša mlada pevka odgovarja: "Tudi tukaj obstajajo ljudje, ki bi radi ubrali bližnjice in ustvarjali tako imenovani “hype”, kar pa na dolgi rok vsekakor zaduši pravega umetnika v tebi. Če ostaneš zvest samemu sebi in veš, kakšna glasba s tabo resonira, potem prej ali slej spoznaš tudi bistvo, zakaj to počneš in kaj kmalu ti prekrižajo pot pravi ljudje, ki gledajo na glasbo in na ta posel enako in te kot takega še bolj cenijo in podprejo. Jaz imam pri tem res veliko srečo, saj sem v letu in pol bivanja na tujem spoznala producenta, ki je iskal točno takšno umetnico, kot sem jaz."