Magazin > Film & Glasba & TV
18 ogledov

Maraaya: "Da so nama dali prvo mesto, je super!“

maraaya Facebook
Maraaya sta nama povedala, da sta ponosna na prvi nastop in da je otvoritveni nastop v finalu super, saj ponavadi izberejo pesem, za katero verjamejo, da je dobra.

Kako ste proslavili včerajšnji vstop v finale?
Šli smo na tiskovno konferenco, žrebali številko in potem smo dokaj hitro šli v hotel, ker smo z mislimi že bili pri finalu, ki terja veliko vaje in priprav. Izžrebal smo prvo polovico v finalu, še preden smo vedeli, da bomo nastopili prvi. V hotelu pa so nas pričakali Grki, ki so nam pripravili presenečenje z muffini, tako da so se res potrudili. Tudi mi smo njim pripravili presenečenje. Tako da, to je to, potem smo šli pa zelo hitro spat.

maraaya | Avtor: Facebook Facebook
Številko ste torej vi izžrebali?
Izvajalec žreba prvo ali drugo polovico, potem pa oni določijo vrstni red, da vedno držijo nek tempo. Skladbe poskušajo tako razvrstiti, da ni na primer najprej pet počasnih in potem pet hitrih pesmi. Da so nama dali prvo mesto, je pa super, ker vedno začnejo z neko skladbo, v katero verjamejo, da je dobra in ne z neko počasno ali dolgočasno pesmijo. Tako da, to je super za našo pozornost.

Torej vam je to všeč? Ker na Twitterju je veliko odzivov vaših oboževalcev, da je to slab znak …
Slabše je, če si nekje na sredini, ko ljudje že skoraj nehajo gledati. Na začetku čisto vsi gledajo in poslušajo. Poleg tega si prvi pri skrajšanih ponovitvah pesmi. Mislim, da to ne igra velike vloge. Tukaj poznavalci Evrovizije pravijo, da je najbolje prvo ali zadnje mesto.

Kako pa je sicer na Dunaju? Je zanimanje za vaju veliko?
Ja, seveda sva med desetimi favoriti, tako da naju hočejo spremljati. Zanimivo jim je, da sva zakonca, zanimive so jim slušalke. Pravijo, da je najina pesem ena najboljših, če ne najboljša na letošnji Evroviziji. Sicer zmago napovedujejo Rusiji, Švedski ali Italiji, nam pa napovedujejo dobro uvrstitev, tam nekje med top trinajst, kar je velik uspeh.

Kako so bila sporejeta vsa promocijska darila, ki sta jih vzela s sabo?
Se kar grebejo (smeh), sploh za slušalke. Je pa fino, ko vidiš, da ljudje okoli hodijo s slovenskimi Maraaya majčkami ali s slušalkami in z vsemi stvarmi, ki sva jih razdelila.

Kar se sponzorjev in daril tiče, to sta urejala vidva, kajne?
Ja, tako je. RTV Slovenija, nama je dal prosto pot in midva sva izkoristila priložnost. Izvajalec sam naredi, kar naredi. Treba je vedeti, da je tukaj zelo veliko na izvajalcu in moraš priložnost zgrabiti. Tudi pri drugih izvajalcih je tako, da imajo močne menedžerje, ki to vodijo, nacionalna televizija pa jim odpira poti, tam, kjer jim lahko.

Menda pa sta prepričala tudi negativno nastrojene in kritične komentatorje …
Kritični komentarji bodo vedno, je pa nekaj komentatorjev, ki je prišla do naše vodje medijev. To so komentatorji, ki prejšnja leta, ne samo da Slovenije niso opazili, ampak so čez Slovenijo udrihali. Prav ti komentatorji so nam rekli, da imamo letos eno najboljših pesmi. Fino je, ko slišiš te pozitivne komentarje.

Kako sta zadovoljna z nastopom v polfinalu? Kako se bosta pripravila za jutri, bosta kaj spreminjala?
V bistvu za spreminjanje ni niti časa niti produkcijskih zmožnosti, ker se nastopi ponavljajo. Tudi oni se iz dneva v dan trudijo, da bi vse skupaj uspelo tako, kot je. Midva sva zelo zadovoljna, včerajšnji nastop je bil najboljši, s tem da je Marjetkina največja reakcija bila po nastopu. Odziv na to, kako je nastopila, kako sproščena je bila in vse skupaj, to se je zgodilo šele, ko smo šli iz odra. Veselje je bilo še večje, ko smo prišli v finale. Midva z Marjetko greva vedno na to, da je nastop stoodstoten in da je vse tako, kot mora biti. To je bila najina prva zmaga, druga pa je bila seveda ta, da smo se uvrstili v finale.

Kako pa je bilo z Marjetkino tremo? Baje je imela na drugi generalki veliko treme.
V bistvu ni imela treme na generalki, ampak prej, kakšno uro prej. Ona si na odru želi biti hladna kot špricer, ampak mislim, da je ta trema dobra. Na popoldanski vaji je na odru takoj vse popustilo, ampak mislim, da malo treme mora biti. Sicer je na samem odru, tako na generalki kot v polfinalu, ni bilo.

Preberite še:
Maraaya bosta odprla finale Evrovizije 
Sočustvujejo z Maraayo

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.