Magazin > Film & Glasba & TV
27 ogledov

Marion Cotillard osrednja zvezda cezarjev

Abdellatif Kechiche, režiser z največ cezarji nagrajenega filma Seme in mula Žurnal24 main
V Parizu so podelili najvišje francoske filmske nagrade. Največ cezarjev je pobral film Seme in mula.

Francoska igralka Marion Cotillard, ki je v filmu Življenje v rožnatem upodobila lik legendarne francoske šansonjerke Edith Piaf, je dobila cezarja za najboljšo igro. Igralka, ki je že prejela zlati globus, nominirana pa je tudi za oskarja, je cezarja sprejela s solzami v očeh. "Lik Edith Piaf, ki sem ga zaigrala, mi je spremenil življenje, in to tako v igralskem kot v splošnem smislu," je dejala trenutno najprepoznavnejša francoska igralka, ki se je po mnenju filmske komisije izjemno doživeto poglobila v svoj filmski lik.

Med filmi je kar štiri cezarje pobral film Seme in mula tunizijskega režiserja Abdellatifa Kechicheja s tematiko pastirja ovac, ki sanja, da bi odprl lastno restavracijo. Film, ki je bil nominiran za pet cezarjev, je prejel cezarja za najboljši film, režiserja in scenarista ter cezarja za najobetavnejšo igralko, ki je šel v roke iranski igralki Hafsii Herzi.

Za film Persepolis je dva cezarja pobrala francoska režiserka Marianne Satrapi, in sicer za najboljši prvenec in najboljšo priredbo filma. Omeniti velja še cezarja za najboljšo moško vlogo, ki ga je prejel Mathieu Amalric za vlogo v filmu Skafander in metulj, in cezarja za najboljši tuji film, s katerim je bil nagrajen nemški prvenec Življenje drugih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.