Magazin > Film & Glasba & TV
9 ogledov

Marka obkrožajo srčni ritmi

Žurnal24 main
Ta četrtek pride v Modro hišo zaigrat svoje srčne ritme Marko Vozelj. Njegov svet vam bo predstavil z Bandom. James Bandom.
Čuke ste zapustili, ker v skupini niste imeli možnosti izraziti svojih idej in želja. A odkar ste odšli in zdaj, ko imajo Čuki novega pevca, sta si vaša in njihova glasba v bistvu precej podobni. Kako to, da vam skupaj ni uspelo zaigrati na isto noto?
Zanimivo. Vsake oči imajo svojega malarja, tako kot imajo vsaka ušesa svoj občutek za glasbo. Ko poslušam album Moj svet, nikakor ne dobim teh občutkov, kot ste jih navedli v vprašanju.

Z Jožetom Potrebuješem sta se spoznala na služenju vojaškega roka. Pravijo, da so najlepša in prava prijateljstva ravno iz vojske. Se vidva še družita?
To obdobje mi bo ostalo v najlepšem spominu. Res se je zgodilo veliko nepozabnega, naju pa je to srečanje povezalo v lepo glasbeno zgodbo. Seveda se še druživa in z veseljem poklepetava tudi o teh časih.

Preden ste zapluli v glasbene vode, ste bili navdušen igralec rokometa. Vam šport še zdaj pomeni veliko?
Verjetno bi bilo moje življenje brez športa in glasbe bistveno drugačno.

Dobili ste glasbenega viktorja popularnosti, kar je bilo za mnoge pravo presenečenje. In tudi prej ste pobirali nagrade, kar je precej presenetljivo za nekoga, ki je samostojno kariero šele dobro začel.
No, bodimo konkretni in dosledni. Dobil sem nagrado občinstva na zadnjem festivalu Slovenska popevka in viktorja popularnosti na glasbenem področju, ki ga prav tako izglasuje ljudstvo. Če je najvišja oblika demokracije glas ljudstva, sem še toliko bolj počaščen in vesel, da sem prejel ti dve nagradi.

V enem intervjuju ste dejali, da na albumu prevladujejo srčni ritmi. Kakšni pa pravzaprav so ti ritmi?
Težko vam opišem samo z besedami, kako dobra je določena hrana, če je ne poskusite, in težko vam opišem srčne ritme, če jih niste poslušali ali jih ne čutite. Ko poskusite hrano in vam je všeč, ste v pravi restavraciji, ko poslušate Moj svet in vam je všeč, ste na frekvenci srčnih ritmov.

Kaj pripravljate za četrtkov koncert v Modri hiši?
Moja pričakovanja in želje so pozitivna energija, ki bo plod srčnih ritmov. Kadar skozi glasbo govorimo o ljubezni, ne izbiramo lepih besed, ker so vse lepe in izbrane. Bodite ta večer izbrani gostje v mojem svetu oziroma našem svetu. Na odru ne bom sam, z menoj bo tudi Band. James Band.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.