Magazin > Film & Glasba & TV
138 ogledov

Marko Potrč o koncu oddaje Moj dragi zmore

Lili Žagar, Marko Potrč Planet TV
“V ustvarjanju oddaje Moj dragi zmore sem zelo užival. Še posebej seveda v zadnji sezoni, ker sem lahko delal z mojo Lili,“ ob koncu pete sezone oddaje Moj dragi zmore pravi Mark Potrč.

Kot smo poročali, se oddaja Moj dragi zmore, ki je bila na sporedu kar pet sezon, jeseni ne bo vrnila na male ekrane. Programski direktor Planet TV Gorazd Slak pravi, je napočil čas za nove vsebine. "Zabavna oddaja Moj dragi zmore je bila zelo priljubljena in je imela zvesto občinstvo, a čas je, da gledalcem ponudimo nove zabavne vsebine. Ekipa je delo opravila odlično, saj so kreativno izvedli kar 300 iger in jih tudi scensko izjemno zasnovali. Pohvala gre tudi Lili in Marku, ki sta gledalcem dovolila, da so vstopili v kanček njune zasebnosti, saj sta se kar nekajkrat pošalila na svoj račun in s tem v peto sezono prinesla svež veter."

Oddaja pa v lepem spominu ne bo ostala le njemu, ampak tudi Marku Potrču, ki jo je najprej vodil z Nino Osenar, nato pa s svojo življenjsko sopotnico Lili Žagar. “V ustvarjanju oddaje Moj dragi zmore sem zelo užival. Še posebej seveda v zadnji sezoni, ker sem lahko delal z mojo Lili. Fino je videti, da so naju gledalci tako dobro sprejeli, da smo tekom predvajanja vsake epizode močno pridobivali število gledalcev. Ko recimo vidiš oddajo med top pet najbolj gledanih televizijskih vsebin, je to odličen občutek. Mogoče bo zvenelo malce "pocukrano", ampak sem hvaležen, da sem dobil priložnost pri soustvarjanju tako uspešne oddaje. Prav zato sem tudi vesel, da se je Planet TV odločil in kljub temu, da je število sezon te oddaje nekako omejeno na 3, naredil kar 5 sezon. Glede na to izkušnjo se zelo veselim novih vsebin, ki prihajajo in novih sodelovanj s to ekipo,” je za Žurnal24 povedal.

Nekaj statistike ...

V 50 oddajah so gostili kar 400 tekmovalcev, razdelili 300 tisoč evrov nagrad, od katerih je šlo 30 tisoč evrov v dobrodelne namene, in opravili 300 iger. Imeli so eno poškodbo, zaradi katere je par odstopil od igre, in kar nekaj razdraženih želodcev.

Oddajo sta tri sezone vodila Nina Osenar in Miha Brajnik, zadnji je v četrti sezoni zasedel uredniški stolček, tako da se je Nini pridružil voditelj Marko Potrč. "Oddaja je s sezonami rasla, dozorevala in se spreminjala, tako je v peti sezoni Nino zamenjala Lili Žagar. Planet TV je s tem postavil novi mejnik v oddajah v svetovnem merilu, saj je oddajo prvič vodil tudi resnični par,“ so sporočili s Planet TV in dodali, da je bila zadnja oddaja "najbolj gledana zabavna oddaja slovenskih televizij – delež gledalcev je bil v skupini od 18 do 49 let 19,8 odstotka.“

Komentarjev 2
  • svašta 12:17 12.junij 2015.

    ko je prišel Potrč, sem gledal 2 oddaji, ko je prišla Lili, v večernem času na Planet TV nisem niti preklopil, da je ne bi slučajno videl/slišal

  • Smesko 12:00 12.junij 2015.

    Na kakšen način se sploh meri gledanost? So to dejansko pravi podatki, koliko ljudi si je ogledalo oddajo (v živo ali z zamikom), ali le nekaj na približno, oziroma po kakšni anketi določenega števila ljudi? Tisti, ki gledajo preko antene ...prikaži več se jih tako ali tako verjetno ne da šteti (ali pač), večino gledalcev, ki gleda preko digitalnih vmesnikov bi se pa načeloma dalo (kar gre preko naših ISPjev).