Magazin > Film & Glasba & TV
9902 ogledov

MasterChef: Jezen sodnik in solze v polfinalu

masterchef POP TV
Znana sta finalista.

V veliki finale letošnje sezone MasterChef sta se uvrstila Bruno in Žiga. Za vstop v finale se je sicer potegovala še Maša.

Trojica je morala skuhati tri jedi – zajtrk, kosilo in večerjo. Najslabši zajtrk je pripravila Maša, ki se je odločila za poširana jajca na posteljici iz zelenjave, najboljšega pa Žiga, ki je presenetil s slastnim jajčnim sladoledom.

Medtem ko je Maša izbrala najlažjo pot, precej tradicionalne in enostavne krožnike, je Bruno, še zlasti svoje kosilo, jedi zakompliciral, in to tako zelo, da se je sodnik Luka Jezeršek ujezil.

Bruno je skuhal piščančje prsi v piščančji omaki, topinambur v pečici s špargljevo espumo in sotiranim korenjem. Bine, ki je Bruna že med kuhanjem opozoril, da mu zmanjkuje časa za vse, kar si je zamislil, je pohvalil piščanca, tako kot Karim, Luka pa je ostro povedal: "Da se mi pred vstopom v finale pogovarjamo o tem, ali imamo lepo spečene piščančje prse … Ooo, smo šli pa nekje malo predaleč. In 100 korakov za enostavno kosilo je neumnost in ne delaj tega. Ti si res doktor kompliciranja.“

Spet je bil najboljši Žiga, ki je pripravil telečje tortilje, Maša pa s svojim ocrtim piščancem, pire krompirjem in sladko-kislo omako ni prepričala sodnikov, ki so bili mnenja, da je krožnik preveč enostaven za polfinale šova. 

Nato je sledila večerja. Nihče od kandidatov sodnikov ni "sezul“. Žiga je na krožniku dostavil premalo postrvi, na Mašinem krožniku so dodatki povozili okus srninega mesa, Bruno je obljubil tartufe, a je bil z njimi preveč varčen. Kljub temu je bil Bruno v tem izzivu najboljši. 

Fanta sta pokazala dovolj za finale. Maša je po izpadu povedala, da se je ogromno naučila, največ iz kritik, in da odhaja z dvignjeno glavo.

masterchef | Avtor: POP TV POP TV

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.