Magazin > Film & Glasba & TV
7 ogledov

McCartney bo nastopil v Izraelu

Po 43 letih bo nastopil v Izraelu. Žurnal24 main
Paul McCartney na Bližnji vzhod prinaša sporočilo miru in ljubezni. Kljub kritikam skrajnih skupnosti obljublja dober koncert.
Paul McCartney je prispel v Tel Aviv in se pripravlja na koncert, na katerega so izraelski ljubitelji Beatlov čakali 43 let. Kljub izjemni priljubljenosti pa se oglašajo prvi kritiki. Mnogo palestinskih oboževalcev je namreč užaljenih zaradi njegovega potovanja po Zahodnem bregu in nastopu v okviru 60. letnice obstoja države. Prav tako so se znova oglasile judovske skrajne skupnosti, ki skušajo preprečiti koncert.

Glasbenik pa se ni zmenil za kritike in se je raje posvetil pripravam na koncert. Med drugim je obiskal tudi Cerkev Kristusovega rojstva  v Betlehemu.

Vztraja, da bodo koncert izpeljali in ne bo dovolil, da bi ga znova prepovedali tako kot  leta 1965. Takrat ga je najbolj prizadel razlog, ki so ga navedli, namreč da glasba, ki jo je soustvarjal z drugimi člani zasedbe The Beatles, negativno vpliva na njihovo mladino. 66-letnik je še dodal, da se zaveda kritičnega odnosa med državama, vendar se sam zavzema za skupno rešitev. "Tu sem zato, da osvetlim situacijo, " je dejal in dodal, da prihaja s sporočilom miru in ljubezni za obe regiji.

Navsezadnje je to sporočilo tudi njegove glasbe.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.