Magazin > Film & Glasba & TV
12 ogledov

Meje razuma za zamudnike

Meje razuma Kinodvor
Vsako nedeljo si v Kinodvoru lahko ogledate predstavo, ki ste jo v času predvajanja v kinematografih zamudili. Tokratni film za zamudnike je Meje razuma (The Limits of Control), ujemite ga ob 19. uri.

Samotar (Isaach De Bankolé) je nadvse skrivnosten tujec, čigar dejanja so vedno strogo zunaj okvirov zakona. Pripravlja se, da konča enega od svojih poslov. Nikomur ne zaupa, njegovi nameni pa dolgo ostajajo v temi. Poda se na potovanje, ki ga bo peljalo do Madrida in nato še dlje, v Sevillo. Na poti pritegne pozornost dvojne agentke Gole (ta je pod svojim prozornim dežnim plaščem vedno povsem gola) ter vrste drugih skrivnostnih družabnikov, kot so Blondinka, Kitarist, Mehičan in drugi. Njegovo potovanje, ki paradoksalno kipi od lucidnosti, a se tudi potaplja v sanjskost, ga ne pelje le čez Španijo, temveč tudi prek širnih področij njegove zavesti.

Drzno, izmuzljivo in seksi zapeljivo novo delo režiserja in scenarista Jima Jarmuschjeva je svojevrsten antitriler, nenavadna meditacija o zlovešči naravi moči ter poetično slavljenje moči domišljije; lirična, alegorična in vizualno osupljiva variacija na temo klasičnih filmov o poklicnih morilcih.

Cena redne vstopnice je 4,95 evra, za vstopnico s popustom za starejše od 60 let, mlajše od 14 let, dijake in študente pa boste odšteli 4,25 evra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.