Magazin > Film & Glasba & TV
15 ogledov

Menih na čelu metal benda

Cesare Bonizzi s svojim izgledom privlači mnoge poglede, saj ne zgleda kot tipič Žurnal24 main
Italijanski menih kapucinar Cesare Bonizzi je s svojim metalskim bendom izdal že drugi album.

Kapucinar, ki živi v majhnem samostanu v bližini Milana se je nad metal glasbo navdušil pred petnajstimi leti, ko je obiskal koncert Metallice. "Udeležil sem se koncerta in se zaljubil v to glasbo, prevzela me je njena neverjetna energija,“ je dejal. Glasba ga je tako navdušila, da se je kmalu zatem pridružil skupini. Na začetku je igral bolj milejše oblike metal glasbe, a je kmalu ugotovil, da je tisto, kar ga zares gane pravzaprav "težki metal“.

Metal glasbo že dolgo časa obsojajo, da je "delo hudiča“. "To je čisti nesmisel,“ je prepričan Bonizzi. Pravi tudi, da zaradi glasbenega okusa nikoli ni imel problema s svojimi nadrejenimi. Kljub temu pa so bili ostali člani njegovega benda na začetku skeptični. Ideja, da bi se jim pridružil kapucinski menih jih je namreč navdajala s strahom. "A pet minut po srečanjem z Bonizzijem so se vsi dvomi razblinili. Brat Cesare namreč izžareva toliko energije, ki je veliko mladih glasbenikov ne premore,“ je povedal kitarist skupine Cesare Zanotti.

Seks, droge in alkohol
Bonizzi je s svojim bendom Fratello Metallo (Brat Metala) letos v Italiji nastopil na festivalu Bogovi metala (The Gods of Metal), kjer so nastopile tudi znane skupine kot so Iron Maiden, Judas Priest in Slayer. "Bilo je čudovito biti med mladimi ljudmi,“ je dejal menih. Edini problem na katerega je naletel je bil ta, da veliko obiskovalcev ni verjelo, da na odru nastopa pravi menih. Prepričani so bili, da je samo našemljen.

Besedila pesmi, ki jih poje nekdanji misijonar, govorijo o problemih vsakdanjega življenja, ne izogiba pa se niti seksu, drogam in alkoholu. Kljub temu omeni tudi vero in Boga, a zatrjuje, da s tem ne želi privabiti ljudi h katoliški veri.

Predanost veri
Pred kratkim so Fratello Metallo izdali svoj drugi album, navdih zanj je Bonizzi dobil od skupine žensk iz južne Italije, ki pojejo o devici Mariji. Ena izmed njihovih skladb se v metal verziji nahaja tudi na novem albumu. Ostale pesmi govorijo o tem, kako alkohol pogreje srce a škoduje jetrom in o tem, kako je seks za človeka pomemben.

Fratello Metallo imajo vedno več oboževalcev. K temu so, poleg nenavadnega pevca, pripomogli tudi video posnetki na Youtubu. Novi album pa si kapucinar želi poslati tudi papežu. "On je ljubitelj glasbe in metal je glasba!“ je dejal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.