Magazin > Film & Glasba & TV
15 ogledov

Metallica na zagrebškem Hipodromu

V nedeljo, 16. maja, bo na zagrebškem Hipodromu nastopila enostavno najboljša in Žurnal24 main
V nedeljo, 16. maja, bo na zagrebškem Hipodromu nastopila enostavno najboljša in najbolj vplivna metal skupina v zgodovini - Metallica.

Izdaja prvenca Kill 'Em All leta 1983 je pomenila za Metallico začetek niza fantastičnih albumov. Vrhunec je bil gotovo leta 1986 z mojstrskim albumom Masters Of Puppets. Na turneji, ki je sledila, se je zgodila tragedija - dotedanji basist Cliff Burton je namreč izgubil življenje v prometni nesreči, ki je doletela njihov tour-bus. Tako so nadaljevali v zasedbi James Heitfield, Kirk Hammet, Lars Ulrich in Jason Newsted.

Sledil je album ... And Justice For All, leta 1991pa album Metallica, ki je bil samo v Ameriki prodan v nakladi 7 milijonov izvodov. Dolgo pričakovan naslednik Load je bil razočaranje za vse fane - Metallica je namreč korenito spremenila imidž in dostop k glasbi; Re-Load je bil nekaj podobnega.

Kljub temu so nadaljevali svojo pot z albumom St. Anger, zdaj pa smo dočakali odličen novi album Death Magnetic, ki je ponesel Metallico na pota stare slave.

Dvoranska turneja 2009 je bila fantastična, leta 2010 pa igrajo na odprtih prizoriščih. V nedeljo, 16. maja, bo skupina zatresla zagrebški Hipodrom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.