Magazin > Film & Glasba & TV
25 ogledov

Metalski magnet ob Soči

Metalcamp 2011 Janez Mužič
Metalcamp. Slayer, Mastodon, Kreator in drugi od ponedeljka na sotočju Soče in Tolminke.

Naslednji ponedeljek se v Tolminu začenjajo metalske počitnice, ki bodo na sotočje Tolminke in Soče že osmo leto zapored pripeljale največja imena iz sveta metal glasbe. Na festivalu Metalcamp, ki bo potekal do 17. julija, bodo letos festivalska prizorišča tresli Slayer, Mastodon, Blind Guardian, Airbourne, Accept, Kreator, Arch Enemy, Wintersun, Amorphis in mnogi drugi.

Poleg glasbe tržnica
“Na letošnjem festivalu bo prvič Metalmarket, na katerem boste lahko kupovali meso za žar, zelenjavo, riž, testenine in sadje – vse, kar potrebujete, da si lahko sami pripravite kosilo,” o letošnjih novostih v ponudbi Metalcampa pravi predstavnik za odnose z javnostmi Bojan Rojko in dodaja, da boste na tržnici lahko kupili tudi izdelke Metalcampa in nastopajočih bendov ter pivo, ki bo stalo le en evro za pločevinko. Na območju festivala in v kampu bo tudi več stojnic s hrano, cene pa si na spletnih straneh festivala lahko ogledate že zdaj. Za obiskovalce festivala bo kampiranje brezplačno ob predložitvi veljavne vstopnice, medtem ko boste za parkiranje odšteli 20 evrov (ves teden), 15 (tri dni) ali deset evrov (en dan). “Vsak dan bodo organizirani tudi krožni prevozi od železniške postaje na Mostu na Soči do Metalcampa in nazaj za simbolično ceno,” pa Rojko odgovarja na vprašanje, kako je poskrbljeno za vse tiste, ki se bodo na prizorišče pripeljali z vlakom.

Festival, prijazen do invalidov

Slayer | Avtor: EPA EPA
Plavanje v Soči in športne dejavnosti so dovoljeni, a le na lastno odgovornost, pravijo organizatorji, 24 ur na dan pa bo odprta točka prve pomoči, ki bo ponujala strokovno oskrbo vseh manjših poškodb. Metalcamp bo letos prijazen tudi do invalidov, saj vsi, ki potrebujejo spremljevalca, tega lahko na festival pripeljejo brezplačno, obenem pa lahko uporabljajo VIP-camping, ki omogoča hitrejši in lažji dostop do festivalskih območij. Vstopnice za festival so sicer še na voljo, kupite pa jih lahko v predprodaji na spletnih straneh festivala (sedemdnevna vstopnica je 129 evrov, tridnevna pa 97 evrov) ali na glavni blagajni na samem prizorišču festivala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.