Magazin > Film & Glasba & TV
10 ogledov

Meter dolge brade v Ljubljani

Hill (levo) in Gibbons (desno) - dve metrski bradi.
1/42
Žurnal24 main
V petek, 16. oktobra so v polni Hali Tivoli nastopili teksaški dolgobradci ZZ Top. Nic čudnega, saj so jih meter dolge brade in bluesovsko obarvani hard rock vzorci naredile rock ikone.

Pred Tivolijem se je tokrat nabirala gneča, kakrsna se zbere le pri peščici svetovnih imen. Zanimivo je bilo opazovati kopijo Billyja Gibbonsa, ki se je pred koncertom sprehajala pred dvorano. Kasneje se je izkazalo, da gre za nekega oboževalca iz Avstije. Koncert v znamenju boogie rock ritmov se je začel nekaj skromnih minut čez 21. uro. Pred tem je za ogrevanje poskrbel yugo rocker Dado Topić. Prostor pred odrom je bil pošteno zapolnjen, saj se je poleg fotografov tam vrstilo tudi kup obiskovalcev, ki so kupili VIP vstopnice.

Skrajno neobičajno in spoštljivo se zdi dejstvo, da so pristni prvinski glasbeniki še danes skupaj v originalni zasedbi, v kateri so začeli skupno pot pred štirimi desetletji (Billy Gibbons, Dusty Hill, Frank Beard). Trio je svojo bendovsko formacijo namreč osnoval že daljnega leta 1969.

Trio je svojo bendovsko formacijo namreč osnoval že daljnega leta 1969. © Žiga Lovšin

 

Vokalist in kitarist Gibbons na odru s svojimi 59-imi leti ne pretirava s poskakovanjem kot recimo Bruce Springsteen, ampak energije mu zato še vedno ne manjka. Rajši je suvereno ubiral po kitari in se skrival za sončnimi očali. Reverend Willie G, kakršen je njegov vzdevek, je igral dolge kitarske solaže, med tem pa je menjal kitare ter na oder vabil mladenke, ki so mu v slovenščini postavljale različna zabavna vprašanja. Naučil se je nekaj slovenskih besed, ki jih je nato doživeto povedal. Pozornost, ki je bila usmerjena v Gibbonsa in Hilla, ki sta pogosto drug poleg drugega brenkala na svoji strunski glasbili, pa je bila le malokrat namenjena bobnarju Beardu. Bradati duo, kateremu so že leta 1984 ponudili milijon dolarjev, če si ostrižeta bradi, v nasprotju z njim na odru med igranjem izvaja manjše koreografije, sem ter tja kaj spregovori in že sam po sebi izstopa s svojo legendarno brado.

Bend, ki je zadnjo studijsko ploččo z naslovom Mescalero izdal leta 2003, je preigraval večinoma klasike. Med drugim smo s lišali komade, kot so La Grande, Got Me Under Pressure, Gimme All Your Lovin ter Sharp Dressed Man. Spomnili so na Hendrixovo Foxy Lady ter zaključili koncert po uri in pol s komadom Tush.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.