Magazin > Film & Glasba & TV
34 ogledov

Metliko obnorela Edo Maajka & Frenkie

Metlika TKNP 2011
1/45
Marijo Župan
Metlika je na svojem sedmem festivalu z imenom Teden kulture na placu 2011 včeraj uživala v ritmih znanih glasbenih imen. Intruder in Line Out so prebili led, Edo Maajka & Frenkie pa sta spravila publiko v ekstazo.

Vročica na poletnem festivalu TKNP 2011 se z vsakim dnem stopnjuje, z včerajšnjim koncertom treh izvrstnih glasbenih skupin pa je dosegla vrelišče. Koncertno dogajanje se je preselilo na veliki oder, na prizorišču pa je potekal tudi mednarodni večer Srbov, Makedoncev, Hrvatov in Slovencev (projekt Mladi v akciji), ki so za občinstvo pripravili tradicionalne dobrote.

Publika se je najprej ogrevala ob elektro-pop ritmih beograjske skupine Intruder, za katere je bil to prvi koncert na slovenskem odru, ob nastopu somborske skupine Line Out iz Srbije pa se je že stopnjevalo pričakovanje zvezde večera. Vendar je multi-inštrumentalna zasedba vseeno pritegnila vso pozornost publike, ki je zamigala ob groovy, dub, funk melodijah in eksplozivnih zvokih.

Za zaključek večera pa je poskrbel rap performance velike hiphop kolovodje Edo Maajka, ki se mu je pridružil talentirani glasbeni kolega Frenkie. Dvojna doza energičnih rap besedil, odličnega ritma in kakovostnega hiphopa je poskrbela, da se je na prizorišču festivala trlo več kot tisoč ljudi, ki so bili usklajeni z vsakim Edovim gibom.

Festivala pa še ni konec. Še dva dni se bo dogajalo na Partizanskem trgu, in sicer nocoj nastopi Brencl banda, ki se bo predstavila z domačimi in tujimi ljudskimi izročili s slovanskim duhom, skupina Terrafolk, za zaključek pa še zagrebški oktet Kawasaki 3P.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.