Magazin > Film & Glasba & TV
40 ogledov

Mi na tržnici, Carla doma

Festival bo odprl film Midnight in Paris Woodyja 
Allena. Carla Bruni, ki je v f Žurnal24 main
Canski festival. Na filmski tržnici tudi Slovenci. Carla Bruni odpovedala obisk festivala.

Cannes. Filmski festival v Cannesu, ki bo potekal od 11. do 22. maja, na njem pa se bo za nagrado zlata palma potegovalo 20 filmov, bo odprl najnovejši film Woodyja Allena Midnight in Paris, ki sicer ni uvrščen v tekmovalni spored.

Kot poročajo mediji, bi se morala premiere filma udeležiti tudi žena francoskega predsednika Carla Bruni, ki je v njem odigrala manjšo vlogo, a je na odprtje festivala, na katerem bo o najboljših filmih odločala žirija pod vodstvom Roberta De Nira, ne bo. Brunijeva, ki se je v Allenovem filmu prvič preizkusila v igralski koži, naj bi namreč oktobra pričakovala dvojčka, kar naj bi bil tudi glavni razlog, da je odpovedala obisk. Po rdeči preprogi bi se morala sprehoditi z režiserjem ter soigralcema, oskarjevko Marion Cotillard in Owenom Wilsonom.

Preveč mladih režiserjev svoj prvi pravi film posname zelo pozno.
režiser Nejc Gazvoda

Trije naši celovečerci
Na canski tržnici Marche du film, ki velja za največji dogodek v mednarodni filmski industriji, bodo sodelovali tudi Slovenci: Jan Cvitkovič s svojim tretjim celovečercem Arheo, Metod Pevec s četrtim Lahko noč, gospodična in Nejc Gazvoda s prvencem Izlet. Na profesionalni platformi za kratki film se bosta predstavila dva animirana filma – KOYAA Lajf je čisto odbit Kolje Saksida in Stripburger v gibanju Borisa Dolenca, režiser Martin Turk v Cannes odhaja s kratkim igranim filmom Stvari, ki jih nisva nikoli naredila, v četrtek pa se bo v tamkajšnjem paviljonu že tradicionalno predstavil tudi Grossmanov festival filma in vina iz Ljutomera.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.