Magazin > Film & Glasba & TV
10990 ogledov

Miki Vlahovič: Huda prometna nesreča nas je ohromila

victory Matjaž Klemenc
Po petih letih zatišja se je skupina Victory spet oglasila.

Skupina Victory predstavlja novo ljubezensko skladbo z nostalgično noto 'Še vedno sva ista'. Skladba je dobrodošla novost iz tabora skupine, saj mineva že 5 let od njihovih zadnjih pesmi.

Skupina Victory obstaja že več kot 30 let, njihove največje hite, kot so 'Zelena dežela', 'Le povejte ji', 'Dan brez tebe', 'Skupaj s teboj', 'Zaljubljena', 'Hočeš me ali nočeš me', 'Helena', pozna vsak Slovenec.

Leta 2011 so s skladbo 'Dan brez tebe' napovedali novo obdobje, v katerem so nastale njihove najboljše pesmi. Skladba 'Dan brez tebe' je pristala na lestvici najbolj predvajanih v letu 2012, sledile so ji 'Živeti spet', 'Zaljubljena' in 'Skupaj s teboj', ki še danes spadajo med najlepše in najbolj uspešne skladbe skupine. In nato, na razočaranje mnogih, skoraj 5 let zatišja, kar pa Victory v letošnjem letu spreminjajo, saj so izdali novo skladbo, 'Še vedno sva ista', ki po ustvarjalnem premoru skupine nadaljuje niz pop skladb, po katerih so Victory najbolj prepoznavni.

"Skupina Victory je ves čas nastopala, le avtorsko smo se malo potuhnili. Avtorskih pesmi nismo izdajali zaradi več razlogov – pred leti smo imeli res hudo prometno nesrečo, kar nas je zelo prizadelo in ohromilo. Seveda pa smo zaspali verjetno tudi zaradi moje lenobe … Vsega po malo,“ je za Žurnal24 povedal Miki Vlahovič.

Spomnimo. Skupina je imela leta 2014 prometno nesrečo, v kateri je izgubila več kot polovico instrumentov. "Sledilo je obdobje celjenja ran. Kako naprej, kaj narediti. Tako je prišlo leto 2015, ko se skupina še vedno ni pobrala. Pregovarjanja z zavarovalnicami, kaj kupiti od opreme, je pustilo posledice na avtorski glasbi. Avtorske glasbe enostavno ni bilo,“ piše na njihovi spletni strani. Leta 2016 pa so se postavili spet na noge in kupili vse, kar so za nov začetek potrebovali.

"Okoli sebe imamo ljudi, s katerimi se res dobro razumemo. Po nešteto letih sem se tudi sam spravil k pisanju melodij in v tem neizmerno uživam. Zato srčno upam, da bodo ljudje, ki hodijo že vsa ta leta na naše koncerte in so res čudovita in zvesta publika, to tudi začutili v prihajajočih skladbah, ki nastajajo prav te dni,'' še doda Vlahovič.

 

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.