Magazin > Film & Glasba & TV
32976 ogledov

Milijonar: Takole je Murko pogledal, ko sta zafrknila

damjan murko Planet TV
Bi vedeli odgovor?

Legendarni kviz Milijonar se je z novo sezono na Planet vrnil v ponedeljek, 3. januarja. Voditelj Jure Godler je peto sezono začel v velikem slogu in v prvih dneh novega leta v studiu gosti znane obraze, ki se bodo predstavili v posebnih dobrodelnih epizodah. Komu bodo podarili priigrani izkupiček, odločajo sami.

Na vroči stol je sedel trenutno zelo vroč dvojec - zabavljač Damjan Murko in vedeževalec Blaž. Skupaj sta lani izdala pesem Mrcina, ki si jo zelo rad zavrti tudi Godler, ki zna na pamet celo del besedila. 

Damjan in Blaž sta občinstvo zabavala s svojimi izjavami in prišla zelo daleč. Pravilno sta odgovorila na 10 vprašanj in društvu Rdeči noski priborila 2.500 evrov.

Zanju je bilo usodno vprašanje iz literature. Za kurtizano iz romana Dama s kamelijami ni bil usoden sifilis, kot sta ugibala znana tekmovalca, ampak tuberkuloza. "Reciva C (tuberkuloza), se mi zdi, da je za tisti čas ..." je ugibal Murko, njegov sotrpin pa je vztrajal pri sifilisu: "Če je bila kurtizana in se je žgala ..." 

Kljub napaki sta bila zadovoljna s svojo igro, čeprav je Damjan dal Blažu vedeti, da njega krivi za prehitri konec. 

Najvišji znesek je med znanimi lani v posebnih oddajah priigral Jure Košir, in sicer 7.500 evrov. Pravilno je odgovoril na 12 vprašanj in denar namenil Ustanovi za pomoč otrokom z rakom. Tokrat pa je največ (tudi 7.500 evrov) "zaslužila" Janja Garnbret s trenerjem Romanom Krajnikom.

damjan murko | Avtor: Planet TV Planet TV

 

Komentarjev 2
  • sam1 08:03 12.januar 2022.

    Lepa gesta,da se na ta način zbere nekaj sredstev za različne organizacije za pomoč ljudjem v stiski,ampak pri teh osnovnošolskih vprašanjih prihaja na dan vsa beda in neznanje tako imenovanih "znanih" in vplivnih slovencev,ki razen posameznih izjem nimajo niti osnovnih ...prikaži več znanj ,s katerimi bi lahko uspešno zaključili osnovno šolo.....

  • Avatar Tammliola
    Tammliola 00:17 12.januar 2022.

    Dobrodošli v najboljši intimni klub - - Se︆︆ns︆︆to︆︆s︆︆.︆︆C︆︆o︆︆m