Magazin > Film & Glasba & TV
52 ogledov

Mineva 30 let od smrti reggae legende

Bob Marley je umrl za rakom pri 36 letih. (Foto: Wikipedia) Žurnal24 main
Na današnji dan obeležujemo 30. obletnico smrti legendarnega Boba Marleyja, čigar legenda še vedno živi. Umrl je leta 1981 za rakom.

Danes mineva 30 let od smrti slavnega reggae pevca Boba Marleyja. Nesta Robert Marley se je rodil leta 1945 na Jamajki, leta 1981 pa je pri starosti le 36 let izgubil boj z rakom. S to boleznijo se je bojeval štiri leta.

Vendar njegova glasba in legenda o njem še vedno živita. Time Magazine je že leta 1999 album Exodus, deveti studijski album skupine Bob Marley and the Wailers, razglasil za najboljši album 20. stoletja, v teh letih pa so nastali tudi številni remiksi in remaki njegovih uspešnic. Med njegove največje uspešnice spadajo skladbe, kot so No Woman, No Cry, Stir It Up, Roots, Rock, Reggae, I Shot the Sheriff, Could You be Loved in Redemption Song.

Na izjemno kariero in vpliv tega jamajškega zvezdnika se bodo tudi letos spomnili na številnih dogodkih ter prireditvah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.