Magazin > Film & Glasba & TV
22 ogledov

Misija: verjeti v Emo

Tina Bernik (Foto: Anže Petkovšek) Žurnal24 main
Ker smo zmagovalno pesem in izvajalko izbirali pet mesecev, ni druge, kot da verjamemo vanjo.

Čeprav je danes aktualna nova zmagovalka Eme Eva Boto s pesmijo Verjamem, je te dni nase opozoril tudi naš nekdanji evrovizijec Omar Naber. Njegov zadnji videospot Mute & Loud, ki ga lahko vidite na YouTubu (na Videozidu pač ne, ker je oddaja, kaj pa vem, obtičala zunaj zidu TV Slovenija), namreč žanje hvalospeve na spletnih forumih in družabnih omrežjih, ker naj bi bil oh in sploh, mene pa zgodba o zvodniku in njegovi žrtvi pravzaprav bega. Je pevec skladbe Stop, ki je nekoč pristal na sodišču zaradi nadlegovanja oziroma zaradi tega, ker se ni pravi čas ustavil, v videospotu morda hotel obračunati s svojo temačno preteklostjo in dekle, ki se mu je zamerilo, posilil, pretepel in ubil ali je prevzel vlogo pretepenega dekleta, ki ga industrija izkoristi in zavrže v trenutku, ko se ji upre? Sam pravi, da gre pri videospotu za paradoks, česar sicer ne razumem, a naj bo, saj pri Stopu še nekako gre.

Ema. "Okej, zdaj pa dost' zavlačevanja, od 2. oktobra se že gremo to oddajo," je, preden je razkril, kdo nas bo zastopal na Evroviziji, pripomnil Klemen Slakonja, ki si kot voditelj zasluži takšno bero superlativov, da bi zanje potrebovala skoraj toliko časa, kot je trajala Misija Evrovizija. Nima smisla, Klemen je car. Je pa očitno imelo smisel, da TV Slovenija za eno pesem porabi pet mesecev. Rekla bi, da je pri tako dolgotrajnem postopku zmagovalka prava, ne glede na to, ali se z njo strinjata dve tretjini Slovencev ali šest desetin, in da bi jo izbrali ne glede na to, koliko časa bi imeli. Pota gospodova so morda res čudna, pota Slovencev pa zgolj predvidljiva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.