Magazin > Film & Glasba & TV
25 ogledov

Misteriozna hvalnica revoluciji

Misterio Bufo Urška Boljkovac, Gledališče Glej
V Gledališču glej si ob 20. uri lahko ogledate predstavo o revoluciji po revoluciji pred revolucijo z naslovom Misterio Bufo.

Misterio Bufo Vladimirja Majakovskega je spektakularna hvalnica delavski revoluciji, ki je prevrgla tedanji vladajoči razred in Ruske delavce iz blata izkoriščanja povzdignila na prag utopične Komune.

Danes, slabih sto let pozneje, se nahajamo v približno podobni situaciji. Iz Komune se ni izcimilo nič kaj prida. Komunizem in socializem je nadomestil kapitalizem - gospodarstvo je zajela kriza, delavci za opravljeno delo ne dobivajo zasluženega denarja, standard se navadnim ljudem slabša, medtem pa elita še naprej živi na veliki nogi. Pravica ni ena, pravici sta dve - za krajo kruha greš v zapor, za krajo tovarne na počitnice.

Misterio Bufo je zaenkrat še šaljivo opozorilo so-homo sapiensu, ki nekoliko prerad pozablja, da se zgodovina ponavlja. Naslednje opozorilo verjetno ne bo več smešno.

Cena vstopnice je 7 evrov, za dijake, študente in upokojence pa 5.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.