Magazin > Film & Glasba & TV
6 ogledov

Mlačen Vince, vroče počitnice

Jon Favreau s filmsko ženo Kristin Davis. © Image.net Žurnal24 main
Vince Vaughn se je lotil še ene romantične komedije, v kateri je spet pustil vtis, a tokrat malo bolj mlačnega.

Slovenija je sinoči doživela premiero romantične komedije Počitnice za odrasle, pod katero se je kot scenarist in producent podpisal Vince Vaughn, svoj pečat pa je pustil tudi kot igralec v vlogi Davea. Ta se skupaj z ženo Ronnie (Malin Akerman) in še tremi pari odpravi na tropski otok, ker želi pomagati prijateljema Chynthii (Kristen Bell) in Jasonu (Jason Bateman), ki po osmih skupnih letih razmišljata o ločitvi, vendar želita še zadnjič poskusiti rešiti zakon.

 

Cynthia in Jason najdeta finančno ugodno rešitev za potovanje v tropsko svetovalnico za pare, ki si jo po skupinski ceni lahko privoščijo. A namesto, da bi preostali trije pari lahko uživali v vsem, kar tropski raj ponuja, hitro ugotovijo, da se morajo terapij udeleževati vsi štirje pari, sicer jih bodo poslali domov.

 

Sprostitev za odrasle

Film je poln duhovitih zamislic in situacij, a gledalec nekako dobi občutek, da je komedija namenjena izključno parom. Ti bodo v njem namreč našli veliko smešnih, a uporabnih nasvetov in namigov za izboljšanje skupnega življenja. (To je morda tudi namen filma, glede na to, da gredo štirje pari na skupinsko svetovanje.) V njem zato posledično morda ne bodo uživali samski ali pa mlajši gledalci, temveč tisti, ki bodo v kino pripeljali svojo boljšo polovico.

 

Sicer pa se je v filmu zvrstilo kar nekaj dobrih in znanih igralcev; Jon Favreau, Kristen Bell (Veronica Mars), Kristin Davis (Seks v mestu), Jean Reno, Jason Bateman in seveda Vince Vaughn, ki je zaznamoval že kar nekaj uspešnih komedij. Tokrat pa je čutiti, da se je Vince malce potegnil nazaj in dal priložnost ostalim likom, da pridejo do izraza. Za izjemno zabavnega se je spet izkazal Jon Favreau, ki gledalca nasmeje v skoraj vsakem prizoru.

 

Če si filma ne utegnete ogledati v kinu, ne boste s tem prav nič zamudili. Mirno lahko počakate na DVD-različico, ki se bo morda najbolje prilegla v hladnih zimskih dneh, saj vam bo komedija v dnevni sobi pričarala pravo tropsko vzdušje. Pa še to. Če se boste med gledanjem filma ves čas spraševali, kje se nahaja opevani sanjski otok, vam lahko zaupam, da se ta rajski košček zemlje imenuje Bora Bora.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.