Magazin > Film & Glasba & TV
554 ogledov

Mladi Slovenci posneli spletno serijo

dualizem
1/3
Rok Deželak
Lahko si jo boste ogledali brezplačno.

Izšel je uradni napovednik Spletne serije Dualizem, ki bo premiero doživela 31. januarja 2018. Gre za avtorski, neodvisni in neprofitni projekt mlade ekipe, ki obljublja, da bo v petih 30-minutnih epizodah prikazala neko novo svežo zgodbo.

Serija govori o Krisu, odgovornem uredniku časopisa, ki se zaradi različnih dvomov in zadržkov skuša ubraniti uporabi virtualnih osebnih asistentov v obliki mobilnih aplikacij z lastno zavestjo. Spletno serijo Dualizem uvrščajo v žanr dram in trilerjev in si jo bo moč ogledati brezplačno na spletni strani www.dualizem.com, s čimer sledijo svetovnim trendom spletnih serij "na zahtevo", ki si jih lahko gledalec po želji ogleda kadarkoli.

Zgodba izvira iz izkušenj

Dogajanje v seriji je postavljeno v prihodnost, v čas, ko je umetna inteligenca že tako razvita, da ima svojo zavest. Spremljamo življenje Krisa, ki ga njegova partnerka Pia povabi k sodelovanju pri razvoju nadgradnje obstoječih virtualnih osebnih asistentov, kamor so jo povabili kot psihologinjo …

Tomaž Krajnc, režiser in scenarist ter psiholog po izobrazbi, je idejo za zgodbo črpal iz razmišljanj, ki so se mu porodila ob študiju psihologije, razvijala pa sta jo skupaj s producentom Nejcem Jezernikom. "Digitalna prihodnost se dogaja danes, aplikacije, ki bodo postale naši osebni pomočniki, pa bodo zagotovo v veliki meri poenostavile naše življenje. Tu ne moremo mimo socio-psiholoških vprašanj glede razmerja človek-stroj, ki so bila osnovni motiv za pisanje tega scenarija," je zgodbo pojasnil mladi režiser, ki trenutno na Škotskem študira gledališko režijo.

Projekt pritegnil tudi Domna Valiča

Igralska zasedba, ki šteje več kot 50 igralcev, je bila izbrana na dveh avdicijah – v Celju in Ljubljani. Med igralci, ki v večji meri že imajo igralske izkušnje, so tudi: Andrei Lenart, Maša Tiselj, Jože Doberšek, Jure Rajšp, Valentina Plaskan, Ondina Kerec, Denis Bornšek, Luka Žerjav, Aiko Zakrajšek, Rok Turnšek. Že na samem začetku se je projektu pridružil Domen Valič, ki je odigral glavno vlogo v kratkem filmu, s katerim so napovedali svet Dualizma, to vlogo pa bo ponovil tudi v Spletni seriji Dualizem. Prepričal ga je dodelan scenarij, zagnanost ekipe, njihov premišljen način snemanja ter pogumna odločitev za neodvisno produkcijo.

Lansko poletje je skoraj 200-članska igralska in tehnična ekipa v 27 snemalnih dneh posnela za več kot 50 ur kadrov. Igor Pečoler, direktor fotografije, ki ima za sabo več sto uspešnih snemalnih projektov, o snemanjih navdušeno pove: "Vsak dan spremljati ekipo, kako povsem brezplačno dela od jutra do večera in diha za skupni cilj, je bilo navdihujoče in neverjetno motivacijsko. Z ekipo smo postali velika družina, vzdušje na snemanju je bilo odlično, razvila so se številna prijateljstva in nova sodelovanja."

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.